Svi mi imamo stahove, a ni poznati nisu izuzetak.

Mnoge zvezde plaše se standardnih stvari, poput paukova, zmija i slično, ali ima i onih koji su razvili krajnje neobične fobije koje će vas verovatno iznenaditi.

Podsetimo, fobija je socijalni, emocionalni ili psihološki poremećaj ljudi, kada razvijaju neobjašnjiv strah prema životinjama, predmetima ili situacijama. Dolazi od grčke reči "phobos" što znači "panika", pa je jasno zbog čega ljudi često na određene situacije paniče i reaguju burno.

Evo koje fobije imaju neke od najvećih zvezda današnjice:

Megan Foks

megan foks
Diggzy / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jedna od najlepših glumica sveta, ima fobiju od papira. Da, dobro ste pročitali. Za vreme gostovanja u "The Tonight Showu" kod Džimija Falona otkrila je da ju plaši suvi papir. Tako, da dok čita skripte za snimanje, konstantno kraj sebe drži čašu vode u koju neprestano umače svoje prste prije okretanja stranice.

Dženifer Aniston

dzenifer aniston
Shutterstock 

Dženifer se jako plaši da bude pod vodom. Sa tom fobijom suočila se nakon što je kao dete preživela traumatično iskustvo. "Vozila sam tricikl oko bazena i slučajno upala. Ponosna, nisam dala bratu da mi pomogne, a strašno sam se uplašila. Od tada ne mogu zamisliti da budem pod vodom", kazala je.

Alfred Hičkok

Poznati reditelj priznao je jednom prilikom da se plaši jaja.

"Bojim se jaja. Ta bela, okrugla stvar bez rupe... Jeste li ikad vidjeli nešto gadnije od razbijanja ljuske jaja i prolivanja njegove žute tečnosti? Krv je vesele, crvene boje, a žumance iz jajeta je žuto, gadljivo. Nikad ga nisam probao", priznao je u jednom intervjuu.

Bili Bor Tornton

bili bob tornton
Shutterstock 

Bivši muž Anđeline Džoli plaši se antikviteta. Kako je rekao u nekim intervjuima, pogotovo ga ježi nameštaj koji je suviše glomazan i uglavnom sa jezivim detaljima, te ne želi da mu bude u blizini.

Kloi Kardašijan

kloi kardašijan
printscreen/instagram 

Poznata Kardašijanka priznala da se neverovatno plaši - pupka. Čak i svog:

"Mrzim tvoj pupak. Ne možeš da dodirneš moj i nikad neću dodirnuti tvoj pupak. Dok se tuširam, stavljam rukavicu na ruku i vrištim svaki put kada operem pupak", otkrila je za People časopis.

Robert Patison

Glumac i zvezda "Sumrak Sage" Robert Patison ima veliki strah od konja. Kako kaže, boji se da ga konj ne zgazi.

Kim Kardašijan

kim kardasijan
pritnscreen/youtube 

Kao što se moglo videti u brojnim epizodama "Keeping up with Kardashians", Kim ima paničan strah od paukova. Iako je zbog svoje ćerke Nort pokušala da radi na svojoj fobiji, priznala je da ih se i dalje plaši.

Lijam Pejn

Osnivač benda "One direction" plaši se kašika, pogotovo tuđih. "Ne volim da jedem njima, posebno ako to nije kašika koju ja posedujem", rekao je i dodao:

"Malo je čudno. Kad sam bio klinac morali smo da peremo sudove. Moj posao je bio da perem sve te prljave kašike i bio sam zgađen."

Nikol Kidman

nikol kidman
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glumica ima jeziv strah od leptira. Strah vuče još iz detinjstva.

"Kao dete kada sam dolazila iz škole, svaki put bih videla džinovskog leptira kako stoji na našoj ogradi. Pažljivo bih se popela do vrata da ga ne uplašim, kako slučajno ne bi počeo da leti dok sam ja u blizini", otkrila je svojevremeno za Contact Music.

Sara Paulson

Glumica koja je prepoznatljiva po "Američkoj horor priči" ima problem sa tripofobijom, odnosno strahom od rupica. "Jednostavno je odvratno. Ne mogu da gledam ni fotografije morskih grebena ili sunđera, povraća mi se od rupica", rekla je.

Dejvid Bekam

dejvid bekam
i-Images, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia 

Dejvid pati od ataksofobije, odnosno straha od neurednosti. Jednom prilikom, fudbaler je sam priznao da poludi kada mu garderoba u sobi nije poređana po boji, veličini i količini.

Tajra Benks

tajra benks
Instagram 

Tajra Benks plaši se delfina. Strah nosi još iz rane mladosti nakon što je imala više noćnih mora da je delfini udaraju po nogama.

Skarlet Johanson

skarlet johanson
Shutterstock 

Lepa glumica više puta je rekla da se plaši ptica. "Ima nečeg oko krila, kljunova i zvuka lepetanja krila", istakla je Skarlet, i dodala da im je to porodično.

Kristina Riči

krtisina rici
Shutterstock 

Kristina Riči plaši se kućnog bilja. "Biljke su prljave, jednostavno me ježi osećaj lišća pod rukama", rekla je jednom prilikom.

Opra Vinfri

opra vinfri
Youtube 

Opra Vinfri ima fobiju od žvakanja žvake. Kako je rekla, ovaj strah razvila je još u detinjstvu nakon što je njena baka lepila žvake na ivicu kreveta. Često joj se dešavalo da se nasloni na to i odatle je razvila strah.

Pi Didi

pi didi
HENNY RAY ABRAMS / AFP / Profimedia 

Čuveni reper strahujue od prstiju na nogama, a pogotovo drugog.

"Kada izađem na dejt, prvo što gledam pre svega je da li osoba ima duži drugi prst. Ako je duži od palca, nemamo šta da pričamo. Jednostavno se ježim na to", rekao je.