Pljačka vile Tamare Eklston, ćerke bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona, zabeležena je kao najveća pljačka kuće u Velikoj Britaniji.

Britanski mediji preneli su da je pljačka trajala 50 minuta, da su učestvovala tri lopova i da su u vilu u centru Londona upali kroz baštu, prethodno preskočivši ogradu.

Iz Tamarine kuće nestala su dva verenička prstena vredna 600.000 evra, nekoliko pari minđuša u vrednosti od 50.000 evra, nekoliko satova, od kojih svaki vredi najmanje 100.000 evra, narukvica od 100.000 evra, dijamantske ogrlice, biseri, drago kamenje i druge dragocenosti.

Kako je objavio "The Telegraph", 24-godišnji Jugoslav Jovanović bio je deo međunarodne bande lopova koji su opljačkali vilu Tamare Eklston.

Podsetimo, pljačka se dogodila nekoliko sati nakon što je Tamara sa mužem Džejom Ratlendom i petogodišnjom ćerkom Sofijom otišla na zimovanje u Finsku.

Tamarin otac Berni Eklston izjavio je da je pljačku izveo neko blizak njegovoj porodici, s obzirom na to da su lopovi u vili od 57 soba tačno znali gde da traže nakit.

Dan kasnije, Tamara je na Instagramu citirala Sveto pismo i tako nagovestila da će uskoro biti poznato ko su lopovi koji su opljačkali njenu vilu.

Banda, u kojoj je učestvovao Jovanović takođe, ukrala je imovinu vrednu oko 50.000 funti iz kuće bivšeg fudbalera Franka Lamparda u zapadnom Londonu.

Jovanović je u sredu priznao krivicu za pljačku sa ciljem pranja novca, kao i da su ukradenu robu planirali da prokrijumčare iz zemlje.

Jugoslavu će kazna biti izrečena 15. novembra, baš kao i Alesandru Malteseu i Alesandru Donatiju, koji su takođe izručeni Velikoj Britaniji, gde su priznali krivicu. Četvrti pljačkaš Daniel Vuković nikad nije uhvaćen, a navodno se nalazi u Beogradu.