Melani Grifit (61) bila je među onim holivudskim divama koje nikako nisu mogle da se pomire sa svojim godinama, jurila je mladost po svaku cenu nižući plastične operacije, dok se potpuno nije izobličila, do te mere da jedva pomera usta.

Usput, suočila se i sa strašnijim momentom od sopstvenog odraza u ogledalu - 2009. joj je dijagnostifikovan rak kože, koji joj je tada uklonjen u radnom stadijumu operacijom. Osam godina kasnije ponovo joj je napravio pakao od života.

2017. godine svet su obišle njene fotografije sa tamnom mrljom na nosu, za koju su svi mislili da je bezazlena, ali kako se posle ispostavilo bila je itekako opasna.

Melani se tada podvrgla operaciji ukljanjana melanoma kože i terapiji koja se pokazala uspešnom, a glumica je iz ove bitke ižašla kao pobednik.

melani grifit
Mr Plow / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nakon svega ovoga fotografije nekadašnje holivudske lepotice, više interesuju tabloide koji se zgražavaju nad njenim iskrivljenim osmesima i licem transformisanim estetskim zahvatima, a zatim sažaljevaju nad njenom tužnom sudbinom, nego što ljubiteljima filma najavljuju njene nove velike uloge.

melani grifit
Birdie Thompson/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Melani Grifit nikada nije krila da je bila navučena na plastiku, niti da je zbog toga platila žestoku cenu.

Na odluku da se podvrgne estetskim zahvatima uticala je činjenica da više nije bila u prvoj mladosti, a to nije lako izneti pod reflektorima Holivuda, kao i alkohol, a sve to zajedno je bilo okidač i za krah njenog braka sa Antoniom Banderasom.

- Mislim da se moj brak sa Antoniom raspao delimično zbog toga što sam bila zaglavljena. Ne mogu da krivim nikog drugog. Lično sam bila zaglavljena i više neću dozvoliti da se to dogodi - izjavila je svojevremeno Grifit.

melani grifit i antonio banderas
Shutterstock 

U međuvremenu, Melani je konačno shvatila koliko je preterala s "podmlađivanjem" i postala jedan od primera promašaja plastične hirurgije.

I sama je komentarisala svoj izgled rekavši: "Nisam bila svesna kako izgledam dok nisam čula tuđe komentare. Nadam se da sad izgledam bolje", objasnila je.

Ipak, reklo bi se da Melani i dalje nije stala sa operacijama, a o tome svedoče i nedavno nastale fotografije sa proslave 32. rođendana ćerke Dakote. Njeno lice je vidno "osveženo" novim tretmanom botoksa ili zatezanjem lica, tvrde američki mediji.

melani grifit
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Neuredna frizura, bled ten, neobično crvenilo na licu, suve i ispucale usne na kojima je vidljivo bezbroj korekcija, izdanje je u kojem nekada slavnu glumicu nismo mogli ni da zamislimo.

Da li se samo opustila i odlučila da se ne potresa oko fotografskih bliceva, ili je reč nekom stanju koje se otelo kontroli, svetski mediji mogu samo da nagađaju šta se zapravo s glumicom događa.

Kako je Melani izgledala nekad, a kako izgleda danas, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Youtube, Shutterstock Melani Grifit nekad i sad