Svađa slavnih glumaca Dvejna Džonsona i Vina Dizela nastala je pre deset godina nakon zajedničkog rada na filmu "Fast five". Iako obojica važe za neprevaziđen tim kada je film "Brzi i žestoki" u pitanju, Dvejn Džonson u intervjuu za Vanity Fair otkriva da sa Vinom Dizelom "nije ni u kakvom odnosu". Kako kaže, njih dvojica su "filozofski različite osobe koje poslu pristupaju na dva vrlo različita načina".

- Radi se filozofiji svakodnevnog odlaska na posao i gledanja na sve kao na ravnopravne partnere, gledajući i na studio kao na ravnopravnog partnera. Gledanje na filmsku ekipu, bez obzira na nečiji položaj, treba biti ravnopravno, s poštovanjem i poniznošću, poštujući proces i svako drugo ljudsko biće koje ulaže isto toliko vremena, isto toliko napornog rada i kapitala, ako ne i više.

Mislim da mi je uvek bilo važno stajati uspravno i gledati nekoga u oči. Ako kažete da ćete nešto učiniti, učinite to - objašnjava Džonson u intervjuu razliku između Dizela i njega.

Dvejn Dzonson
Print Screen / Instagram 

Džonson kaže kako je deo njega uvek osećao kako nema šanse da odgovori na bilo koju od Dizelovih gluposti. Istina je, kaže, da je prečesto mislio da ga ništa više ne može iznenaditi.

- Za razliku od njega, ne dolazim iz sveta kino filmova. Moje je pojavljivanje bilo drugačije, a drugačije sam i vaspitan. Došao sam iz potpuno druge kulture i okruženja i u svaki projekat ulazim tako što dajem sve od sebe. Ako osetim da postoje neke stvari koje treba rešiti i pobrinuti se za to, onda to i učinim. Vrlo jednostavno - kaže glumac.

Vin Dizel
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Inače, u intervjuu za Men's Health ovog leta, Vin je rekao da je Dvejnu pružio puno podrške radeći kao producent filma "Hobbs & Shaw" iz 2019. godine.

- Bilo je potrebno mnogo rada. Morali smo doći do toga, a ponekad sam u to vreme morao da pružim mnogo podrške, ljubavi. Učinio bih sve što bih morao kako bih dobio performanse u bilo čemu što produciram - rekao je Dizel.

- Kad sam to pročitao, kao i svi drugi, samo sam se nasmejao. Jako sam se nasmejao. Svi smo se smejali - prokomentarisao je Dvejn u svom intervjuu.

Podsetimo, mediji su svojevremeno pisali da su se Vin i Džonson posvađali zbog razlike u minutaži koju su posedovali u filmu. Dvejnu, koji je tumačio uloga Roka, navodno je zasmetala nešto manja minutaža u odnosu na Dizela. Zbog toga su se mesecima ponašali pasivno-agresivno i prozivali se na društvenim mrežama.