Da se danas nameću određeni standardi lepote, jasno govore mnogobrojne fotografije na društvenim mrežama. One „teraju“ ljude da mukotrpno teže savršenstvu, koje ne sadrži gotovo nijednu manu, ali kako bi vi definisali „savršen izgled“? Tu dolazimo do zaključka da o ukusima ipak ne treba raspravljati.

U poslednjih nekoliko dana mnogo se polemiše o novom zakonu koji se tiče fotografija na društvenim mrežama. Iako su se ovi navodi pojavili dosta ranije, sada su nastale rasprave širokih razmera, a čini se da je glavni krivac za to političar Luke Evans, član parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i parlamentarnog odbora za zdravlje i socijalnu brigu.

Naime, Luke se zalaže za zakon koji bi poznate ličnosti primorao na označavanje svake fotografije koja je digitalno promenjena, tačnije fotošopirana. On tvrdi da uređenim i izmenjenim fotografijama poznate ličnosti postavljaju „iskrivljene standarde lepote“, u čemu su se složili i mnogi doktori širom sveta koji navode da je to najveći negativni trend današnjice.

Oni se zalažu da Instagram platforma, koja broji preko 800 miliona aktivnih korisnika, mora imati oštre kritike zbog nametanja nerealnih fotografija. Poznato je koliko se, ne samo poznate ličnosti, već i ostali ljude služe raznim trikovima i efektima za svoje objave, a da li će se ovaj zakon zaista uvesti, ostaje da vidimo.