Tokom proteklog perioda, korisnici najpopularnije društvene mreže često komentarišu o krađama ideja od strane Instagrama svojoj konkurenciji. Vremenom smo se navikli na to, pa smo sa većinom promena koje uvodi već upoznati zahvaljujući drugim aplikacijama. Neke prihvatamo rado, na druge se brzo i lako naviknemo, ali poslednja u nizu donela je mnogo negodovanja i loših kritika.

Gotovo nikome se ne dopada iz jednog razloga: poenta je da sami biramo koga želimo da pratimo.

Ipak, Instagram nam od sada nameće novitet preporučenih objava. One će se od sada pojavljivati na glavnom ekranu, odnosno početnoj strani. Nosi naziv „Suggested posts“, a ovo je jedina promena koju niko nikada od korisnika nije tražio.

Sigurno ste među svojim pratiocima nailazili na storije poput toga da bi voleli da Instagram uvede opciju da svako ima mogućnost da dozvoli ili ne prego nego što ga neko ubaci u „privatniju“ listu koja se zove „Close Friends“.

Ipak, to pitanje izgleda nikada nije pokrenuto, ali zato vam sada nova opcija omogućava da nakon što vidite objave ljudi koje pratite, slede objave koje niste birali a preporučuju vam se.

Opcija „Suggested Posts“ je nešto najsličnije Explore Tab-u, a razlika je u tome što će najnovija opcija biti mnogo više prilagođena vašim interesovanjima.

Ipak, korisnici širom sveta su već izrazili svoje nezadovoljstvo.