NAKON ŠTO JE OSUĐENA ZA SILOVANJA I REKETIRANJE: Jutjub i Instagram obrisali profile Ar Kelija

Reperu Ar Keliju Jutjub i Instagram obrisali su profile, nakon što je prošle nedelje proglašen krivim

Antonio Perez / Chicago Tribune / Zuma Press / Profimedia 

Nedelju dana nakon izricanja presude, Jutjub je uklonio oba kanala pevača Ar Kelija na svojoj platformi. Isto se dogodilo i sa njegovim Instagramom. Nakon ovoga, Keli više neće moći da otvori svoje profile na ovim platformama.

Potvrđujemo da smo obrisala dva kanala povezana sa R Kelijem, a u skladu sa našim smernicama o odgovornosti kreatora“, objavio je jedan od potparola Jutjuba.

Američki muzičar Ar Keli (54) 27. septembra proglašen krivim za seksualno zlostavljanje i reketiranje nakon suđenja koje je trajalo skoro šest nedelja u Njujorku.

ar keli
TNS / ddp USA / Profimedia 

Suđenje je trajalo pet i po nedelja, a tužioci su rekli da je Keli iskoristio svoju slavu i harizmu kako bi pronalazio žrtve, a među njima bi neke izabrao i iz svoje publike na koncertima, uz pomoć svoje pratnje.

Svedoci kažu da su se žrtve često nadale da će im Keli pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je od njih tražio bezrezervnu poslušnost i u suprotnom ih kažnjavao.

Pevač, čije je pravo ime Robert Silvester Keli, jedan je od najistaknutijih muškaraca kojima se sudilo za seksualne prestupe u okviru pokreta #MeToo.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši