Tih 2000-ih ceo svet pevao je u glas "All the things she said" i "Not gonna get us" ruskog benda t.A.T.u.

Tinejdžerke su postale zvezde preko noći, a od samog starta "drmale su kavez" homofobičnim vlastima u Rusiji zbog čega su postale simbol otpora LGBT zajednice.

Tada su se članice benda Lena Katina i Julija Volkova deklarisale su se kao lezbijke, a bile su prvi takav par na sceni. One su bile i predstavnice Rusije na Evroviziji, kada su zauzele treću poziciju, a publiku su na nastupima redovno intirigirale poljupcima i maženjem...

Snimile su šest albuma i to tri na ruskom i tri na engleskom jeziku, a onda se bend raspao uprkos ogromnoj slavi koju su stekle.

tatu bend nekad
ULI DECK / AFP / Profimedia 

U međuvremenu se i otkrilo da je sve bio marketinški trik, te da su obe heteroseksualnog opredeljenja, a devojke su nakon toga započele solo karijere. Ipak, neko vreme su i nakon toga nastupale zajedno i izvodile hitove koji su ih proslavili.

Zanimljivo je i da godinama nisu bile u kontaktu, a crnokosa Julija je svojevremeno izjavila za Mirror da ju je veoma povredilo što je njena nekadašnja koleginica nije pozvala kada se borila sa rakom štitne žlezde. Nažalost, lekarska greška tokom operacije oštetila je njene glasnice što je okončalo njenu pevačku karijeru.

"Napustili su me mnogi meni bliski ljudi. Kad su mi čuli glas nakon operacije, kad nisam mogla ni da govorim, shvatili su da im više nisam potrebna i prestali su da mi se javljaju. Niko me nije nazvao, čak ni Lena", rekla je tada.

julija se borila sa rakom stitne zlezde
pritnscreen/instagram 

Julijin život bio je poprilično buran. 2004. rodila je ćerkicu Viktoriju oženjenom čoveku, od kog se ubrzo i razišla. Nakon toga viđala sa još nekoliko bogatih i slavnih Rusa, a bila je i u braku sa biznismenom Parvizom Jasinovim, sa kojim ima i sina Samira.

U jednoj emisiji izjavila je da ne bi imala problem da joj ćerka prizna da je lezbijka, ali da bi joj veoma zasmetalo da se ispostavi da joj je sin homoseksualac. Takođe, Julija se više puta našla na meti kritika jer je preterala sa plastičnim operacijama, te danas izgleda poptuno neprepoznatljivo u odnosu na vreme kada je tek započinjala karijeru.

Takođe, 2010. godine promenila je veru i prešla je u islam, ali se sedam godina kasnije ipak vratila svojim korenima, odnosno pravoslavlju. Prošle godine učestvovala je na ruskim zakonodavnim izborima prošlog meseca kao kandidat stranke Jedinstvena Rusija. 

Za razliku od nje, crvenokosa Lena vodila je miran život bez većih potresa. Nakon raspada benda odlučila je da nastavi školovanje i vratila se na fakultet, te stekla diplomu psihologa, a uporedo je i dalje radila na svojoj pevačkoj karijeri.

lena katina danas
printscreen/instagram 

2013. godine udala se za dugogodišnjeg dečka, poznatog slovenačkog muzičara srpskog porekla Sašu Kuzmanovića. Sa njim je dobila sina Aleksandra, ali je par stavio tačku na svoju ljubav 2019. godine.

lena se udala za slovenackog muzicara srpskog porekla
printscreen/youtube 

Lena za razliku od Julije neguje daleko prirodniji izgled, te je još uvek prepoznatljiva po dugoj riđoj kosi.

Devojke su sada, kako navode strani mediji konačno ostavile nesuglasice po strani, a priče o ponovnom okupljanju glasnije su nego ikad. 

Da li će do njihovih nastupa zaista doći i da li će uspeti da povrate staru slavu, ostaje da vidimo, a kako devojke izgledaju danas pogledajte u galeriji na kraju teksta.

printscreen/instagram Lena Katina i Julija Volkova iz benda t.A.T.u