Brakorazvodnoj parnici Anđeline Džoli i Breda Pita ne nazire se kraj ni nakon pet godina.

Džoli je sada uputila optužbe na račun Pita koje su isplivale u javnost, a doznalo se i da žestoko spore oko raspodele imovine.

Naime, nakon što su Pitovi advokati u ponedeljak zatražili od suda poništenje odluke o razrešenju sudije koji nadzire njihovu parnicu, Džoli i njen tim optužili su ga da koristi svoj status poznate ličnosti kako bi stekao poseban tretman u njihovoj dugotrajnoj brakorazvodnoj parnici, doznaje Page Six.

"Ovo je neka vrsta igranja igrica, poslednji pokušaj slavne osobe u potrazi za posebnim tretmanom, to nije nešto na šta bi sud trebao da troši svoje ograničene resurse", stoji u sudskim spisima u koje je Page Six dobio uvid.

andjelina dzoli i bred pit
Shutterstock 

Zahuktava se i njihova bitka oko imovine, tačnije oko imanja u Francuskoj, koje su kupili zajedno dok su bili u braku. Pit je preduzeo pravne korake kako bi zaustavio Džoli u prodaji njenog udela deonica i traži ponudu za otkupom njenog dela.

U junu je sud doneo odluku o zajedničkom starateljstvu nad njihovom decom, ali Džoli je tada najavila da nastavlja svoju legalnu bitku, jer smatra da odluka suda neće biti trajna.

Podsetimo, bivši par, kojem je javnost dodelila nadimak Branđelina, tokom 10-godišnje veze dobili su ćerki Šajlo i blizance Noksa i Vivijen. Pored toga je Pit usvojio Medoka, Paksa i Zaharu, kao što je to ranije učinila i Anđelina.

Anđelina je u septembru 2016. godine podnela zahev za razvod od Breda zbog nepomirljivih razlika i otad je svaki od bivših supružnika potrošio više od milion dolara na sudske troškove.

SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Anđelina Džoli sa decom

Glumica je ranije ove godine prodala sliku Vinstona Čerčila koju joj je poklonio Bred, a pisalo se da se zapravo rešava uspomena iz braka. Ipak, kako tvrde strani mediji, to je učinila kako bi se rasteretila troškova suđenja i za nju je na aukciji u Londonu početkom meseca dobila 11,5 miliona dolara.

Poznata američka advokatica Keli Čang Rikert rekla je za Daily Mail da bi njihova brakorazvodna parnica mogla biti jedna od najskupljih u istoriji Holivuda.