Glumica Anđelina Džoli prodaje sliku koju je pre 10 godina dobila od svog bivšeg supruga Breda Pita, a cena jedinstvene slike se kreće između 2 i 3,4 miliona dolara.

Radi se o slici koju je britanski ratni premijer Vinston Čurčil (1874 - 1965) naslikao tokom Drugog svetskog rata i očekuje se da bi delo na aukciji moglo da postigne enormnu cenu, prenose strani mediji i CNN.

Naime, Čurčil je naslikao "Toranj džamije Kutubije" u Marakešu u Maroku nakon što je prisustvovao konferenciji u Kazablanki u januaru 1943. godine i dao je američkom predsedniku Frenklinu D. Ruzveltu.

andjelina dzoli bred pit poklon
Shutterstock 

Glumac Bred Pit je kupio istu sliku 2011. godine od trgovca umetnina i poklonio je svojoj partnerki Anđelini, s kojom ima šestoro dece. Par se kasnije rastao 2016. nakon dve godine braka, a njihov razvod još nije završen što se tiče finansija.

Čurčil je naslikao delo odmah nakon ratnog samita na kom je s Ruzveltom dogovorio sledeće faze zajedničke strategije protiv nacističke Nemačke. Procena vrednosti slike kreće se od dva do 3,4 miliona dolara. Pogledajte OVDE šta Anđelina danas misli o svom bivšem suprugu.

-To je jedino delo koje je Čurčil naslikao tokom rata, možda ohrabren napretkom saveznika, u zemlji koju je smatrao jednom od najlepših koje je video - rekao je Nik Orčard. Nik je rekao da platno na prodaju stavlja "Jolie Family Collection".

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.