Glumca Feđu Štukana naša publika zavolela je kao Bubona u seriji "Klan", a film ili seriju o njegovom uzbudljivom životu želi da snimi Bred Pit.

Sarajevski umetnik ima zavidnu internacionalnu karijeru, a kolegu iz Holivuda upoznao je preko njegove bivše supruge Anđeline Džoli i filma "U zemlji krvi i meda". On otkriva da nije bilo te saradnje, možda nikada ne bi napisao svoj autobiografski roman.

- I dalje sam dobar i s Bredom i s Anđelinom. Da nije bilo njih, sigurno ne bih napisao "Blank" - objašnjava Feđa za Mondo.

Poznati glumac producira filmove, a verovatno će narednih godina s Pitom raditi na ekranizaciji svog uzbudljivog života.

- Bred će tek ovih dana dobiti prevedenu knjigu, on je davno čitao prvu, mnogo kraću verziju. Očekujem da se javi čim je pročita. Mislim da je roman sada mnogo bolji materijal za snimanje neke ozbiljne serije nego filma, ali njemu ću dati da odluči, jer je knjiga njegova ideja - rekao je glumac i dodao:

Bred Pit želi da snimi film o domaćem glumcu iz SERIJE KLAN
screenshoot youtube 

- Zapravo, sinopsis je njegova ideja, ali mi je veoma drago što se to razvilo u knjigu, izašla je pre godinu, a već je u pripremi šesti tiraž. Roman je postao obavezno štivo na Mostarskom univerzitetu na predmetima sociologija i psihologija, a za koji dan će i zvanično postati obavezno štivo na jednom prestižnom britanskom univerzitetu. Uskoro izlazi u Srbiji, tome se posebno radujem.

Feđa otkriva da će njega verovatno igrati neko drugi.

- Ja sam prestar da igram sebe, to mora neko mlađi. Možda bih mogao biti saradnik na scenariju i igrati neku manju ulogu - zaključuje umetnik.

Feđa Štukan je glumac, pilot i pisac, a nekada je bio u paklu droge.

- I sam sam jedno vreme bio s druge strane zakona, pa mi je poznat taj milje koji obrađuje serija "Klan", naročito dilovanje heroina, istina, u životu sam radio s nešto manjim količinama. Kad sam prestao s heroinom, pre nešto više od 18 godina, počeo sam s adrenalinom, prvo s motorima i paraglajdingom, pa je onda to stihijski išlo nekom logičnom putanjom. Postao sam padobranac, pa PPG pilot, pa pilot generalne avijacije, danas sam i predavač teoretskih predmeta u pilotskoj školi - rekao je Štukan.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas