Lepa glumica Milica Tomašević veliku popularnost stekla je zahvaljujući ulogama u domaćim serijama, a najviše u seriji "Igra sudbine".

I dok ovo ostvarenje obara sve rekorde gledanosti, publika koja je mladu Milicu zavolela na prvu sada je gleda i u seriji "Jovanka Broz i tajne službe".

- Jovanka Broz bila je žena predsednika Jugoslavije na vrhuncu njegove moći, i nesumnjivo je imala glas u donošenju raznoraznih odluka. Postoje teorije o tome ko ju je i zašto doveo u Beli dvor, za koga je radila i ko je radio za nju... Skoro sve je dovedeno u pitanje, osim njene sposobnosti da stvari drži pod kontrolom koliko je to bilo moguće. Bila je Titova senka i vodila je računa o svemu. Koliki je bio njen uticaj, to jeste centralna tema serije - nedavno je za blic otkrila glumica Milica Tomašević, kojoj je pripala uloga mlade Jovanke.

Intreresantno je da je Milica sa samo 13 godina došla za Beograd gde je završila srednju školu, a kasnije diplomirala na čak dva fakulteta. 

Inače je rodom iz Zubinog Potoka, a sa 19 godina postala je Mis Kosova i Metohije. Uporedo sa Fakultetom umetnosti umetnosti u Кosovskoj Mitrovici završila je i ekonomiju. Ipak, gluma je, kako ističe u intervjuima, na prvom mestu.

-Razmišljala sam o arhitekturi, ali je izbor pao na ekonomiju, pa sam uporedo sa onim za glumu polagala prijemni i za ekonomski fakultet i bila prva na rang listi. Onda sam odlučila da završim i jedne i druge studije i bila prinuđena da se snalazim, po tri meseca sam provodila kod kuće i u Beogradu i nekako uspevala da uvek sve uklopim. Bilo je teško, ali sam izdržala, a sad mi ekonomija dobro dođe da se snađem. Čak me i kolege često pitaju za ekonomski ili bankarski savet - izjavila je Milica jednom prilikom za "Gloriju".

milica tomasevic igra mladu jovanku broz
Marko Tošković 

Milica koja je iako veoma mlada postala prepoznatljivo lice gdegod se pojavi, svojevremeno je odgovorila na pitanja o prijateljima, ali i o tome tome kako je to biti javna ličnost.

"Donela mi je, ali mi je i odnela prijatelje. Tu su neki benefiti u smislu kada te neko prepozna, pa neki posao možda malo brže završiš. To je sve zanimljivo, ali ništa suštinski bitno. Donela mi je jednu vrstu odgovornosti, definitivno veće odgovornosti nego ona koju sam imala kada nisam bila javna ličnost. Ako mi nije dan, ja ću izaći sa svojom ćubicom na glavi, koju sve žene volimo i nosimo".

Ne sumnjamo da ćemo lepu glumicu tek gledati na malim i velikim ekranima, a više njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

printscreen/instagram Milica Tomašević