Film "Toma" nedavno je dočekao svoju premijeru, a pohvale na račun glumaca i kompletnog ostvarenja ne prestaju da se nižu.

Lik legendarne pevačice Silvane Armenulić, oživela je glumica Tamara Dragičević.

Dragan Bjelogrlić je mesecima tragao za likom pevačice, koja je veoma uticala na život čuvenog Tome Zdravkovića, a onda je odluka pala na Tamaru sa kojom je već sarađivao na filmu "Montevideo, Bog te video".

Bila sam pozvana jedina na kasting, što znači da su mene videli u toj ulozi. Ali, kao na svakom ozbiljnom kastingu i projektu, oni to moraju da provere. Pre toga smo radili, ali je mnogo prošlo od naše prve saradnje. Bila sam na prvom probnom snimanju, kasnije na drugom, onda na trećem.

tamara dragicevic o ulozi u filmu toma
Youtube 

Kada se birao glumac za Tomu Zdravkovića, isto sam bila na probnim snimanjima. Za sve to vreme nisam znala da sam dobila ulogu, mada sam pretpostavljala da ću igrati Silvanu, ali nisam želela to da izgovorim dok mi nije javljeno zvanično.

Nekoliko meseci kada je sklopljena cela ekipa, i meni je javljeno da sam dobila ulogu. Tek sam tada smela da se radujem, a pre toga sam se nadala — ispričala je Tamara za "Blic".

-Kad sam radila prvu scenu, prišao mi je Bjelogrlić i rekao: "Nemoj da se smeješ!" Dobro me poznaje, kao i ja sebe. To dosad kao glumica nisam imala prilike da pokažem.

Meni se uvek omakne osmeh i uvek su drugi reditelji na tome potencirali. Rekla sam sebi: "Hvala ti, bože, i ja to osećam" - ispričala je glumica i dodala:

Youtube Tamara Dragičević

- Na toj osnovi sam gradila Silvanu Armenulić, donela sam neku svoju emociju. Na sve to je došla kolektivna energija cele ekipe. Uživali smo u radu - rekla je Tamara, koja, iako se bavi pevanjem u slobodno vreme, u filmu ne peva ona, već Suzana Branković.