Na Met Gali u Njujorku pojavila se i Vera Veng, jedna od najpopularnijih modnih kreatora današnjice, a čitav svet uspela je da iznenadi svojom mladolikošću i izborom ekstravagantne kreacije.

Za prestižni događaj koji je iziskivao trud i maštovitost svakog pojedinca, naročito dizajnera, Vera Veng oduševila je crno-belom kreacijom u kojoj bi malo ko mogao da pretpostavi da je ova dama već zakoračila u osmu deceniju.

Modna kreatorka, koja je u junu ove godine proslavila svoj 72. rođendan nije bio problem da ponese i u vrtoglavo visoke potpetice, kao ni svileni šorts u sportskom stilu.

emili ratajkovski i vera veng
Ron Adar/M10s / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Samostojeće crne čarape i crni top sa dugačkim šlepom od belog tila bili su vrhunac ovog ekstravagantnog izdanja. A ono što je, kao i uvek, prepoznatljivo za Veru Veng jeste njena ekstra duga isfenirana kosa koju je naravno tako stilizovala i za ovu manifestaciju.

emili ratajkovski i vera veng
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Mnogi su već decenijama zabezeknuti njenom mladolikošću, a očigledno je za njen izgled zadužena dobra genetika, jer kako je ranije tvrdila Vera ne voli da vežba, a samo ponekad igra golf i vozi bicikl.

Ona tvrdi da uglavnom jede zdravu hranu, ali i da ponekad pojede nešto poput čipsa i slatkiša.

"Najviše volim da doručkujem omlet sa parčetom tosta i kriškom slanine, ručam pileću supu sa povrćem, a večeram kinesku hranu spremljenu kod kuće", rekla je jednom prilikom.

Kada su je prošle godine pitali šta je tajna njene mladolikosti, dala je odgovor koji je sve začudio.

"Rad, spavanje, votka i ne tako puno sunca", kratko je prokomentarisala.