Da boluje od lajmske bolesti, prvi put je krajem prošle godine priznao Džastin Biber. Tada se oglasio iz bolnice, ističući da će biti istrajan u svom lečenju.

„I dok mnogi ljudi pričaju kako Biber izgleda kao go*no, nisu svesni toga da mi je nedavno dijagnostikovana lajmska bolest. I ne samo to, to se odrazilo na moj vid, na moju kožu, moždane funkcije, energiju i celokupno zdravlje. Ove stvari će biti objašnjene u dokumentarcu koji ću uskoro objaviti na Jutjubu. Moći ćete da saznate sa čim sam se sve nosio i borio! Bilo je to teških nekoliko godina, ali uz odgovarajuću terapiju koja će mi pomoći da pobedim bolest, vratiću se bolji nego ikada“ napisao je tada Biber uz fotografiju iz bolničkog kreveta.

Najtraženija manekenka je prvi put o ovoj bolesti govorila pre pet godina za „Evening Standard“. Lajmska bolest je bolest centralnog (mozak i kičmena moždina) i perifernog nervnog sistema i postoje tri stadijuma ove bolesti. Ona predstavlja infekciju izazvanu bakterijom koju ubodom na čoveka prenose zaraženi krpelji.

Ovoga puta, Bela Hadid je sa svojim pratiocima podelila fotografije kojima objašnjava koje sve simptome oseća gotovo svakog dana. Osim umora, nesanice i promene raspoloženja, Bela je priznala da oseća i glavobolju, anksioznost, poteškoće sa disanjem, nepravilan otkucaj srca, osetljivost na svetlost i buku, bol u zglobovima, znojenje, mučninu, kandidu i još mnogo toga…

bela-hadid-bolest-zdravlje-simptomi-priznanje-manekenka
Print Screen/Instagram Bella Hadid 

„Nevidljiva bolest... Svaki dan osetim bar deset ovih simptoma... Od svoje 14. godine, a agresivno kada sam napunila 18“, napisala je Bela.

bela-hadid-bolest-zdravlje-simptomi-priznanje-manekenka
Print Screen/Instagram Bella Hadid 

Podsetimo, kada je prvi put govorila od čega boluje, manekenka je opisala da joj je bolest zadala toliko poteškoća da nije bila u stanju da se vrati sa jednog mesta na drugo.

bela-hadid-bolest-zdravlje-simptomi-priznanje-manekenka
Print Screen/Instagram Bella Hadid 

„Uticalo je na moje pamćenje tako da u trenutku nisam mogla da se setim kako da se dovezem iz Santa Monike do Malibua gde sam živela. Nisam mogla da vozim. Bila sam previše bolesna. Morala sam da prodam konja zato što nisam mogla da brinem o njemu“, rekla je tada Bela.