Kada je pre samo nekoliko dana objavljeno da želi da se priključi protestima „Black Lives Matters“ jer je izrevoltirana rasizmom koji se dešava u Americi, Megan Markl je naišla na oštre kritike javnosti. Potom se pojavila vest da je vojvotkinja od Saseksa imala probleme sa policijom što je poprilično uznemirilo princa Harija. Ipak, to nije omelo Megan da istraje u svom cilju, kako prenose strani mediji.

„Spremna je da učestvuje u protestima i rizikuje da bude uhapšena. Takođe, svesna je da kraljica Elizabeta, princ Čarls i Vilijam nisu srećni sa njenim planom i izborom. Megan iskreno navodi da joj nije jasno zašto je kraljevska porodica u tome ne bi podržala, s obzirom na to da je reč o pomaganju socijalno ugroženim ljudima“, rekao je pre nekoliko dana izvor za tabloid „New Idea“.

Sada je Megan Markl odlučila da govori o ženskim pravima i to u dvorištu svog novog doma u Montesitu. Izgleda da Megan i dalje želi da utiče na američku politiku uprkos snažnim osudama i kritikama.

Vojvotkinja od Saseksa je u goste pozvala poznatu aktivistkinju i novinarku Gloriju Stajnem kako bi razgovarale o zastupljenosti žena na raznim poljima i važnosti svakog glasanja na predstojećim američkim predsedničkim izborima. Razgovor je snimljen za platformu MAKERS, pokrivajući ženski pokret kroz lične razgovore i istinite priče.

Kraljevski kolumnista Ornid Skubi, koautor knjige „Finding Freedom“, podelio je na Tviteru deo crno belog videa snimljenog na pozadini idiličnog pejzaža, a u videu pogledajte kako je to izgledalo.