Danas se mnogo ljudi okreće Feng Šuiju i njegovom značenju. Ja sam prva probala da uredim stan premo njegovim savetima i mogu vam priznati da se promena energije znatno osetila. Zato sam odlučila da istražim ovu temu ali kad je garderoba u pitanju. Možda će vam ovo zvučati neverovatno, ali naše je da vas na neki način upozorimo.

Stara i rastezana odeća


Prema Feng Šuiju, stara i rastezana odeća ima snažnu negativnu energiju, što nam se čini vrlo logično. Rastezane stvari mogu dovesti do siromaštva, problema sa finansijama, konflikta na poslu, neuspeha u poslu i zato bi trebalo da je se rešite na vreme. Pored toga, Feng Šui ne favorizuje ostarelu odeću, sa iskrzalim ivicama ili poderanim kolenima. Stručnjaci smatraju da to može naneti veliku štetu vašoj auri.

Crna odeća


Negativnu energiju je takođe privukla i crna odeća. Stručnjaci kažu da tamne nijanse mogu uticati ne samo na psihu, već i na opšte fizičko stanje tela. One privlače depresiju i usamljenost, izazivaju osećaj umora, pospanosti i anksioznosti. Naravno, nema potrebe da se potpuno odričete crne odeće. Da biste stvorili ravnotežu, samo joj dodajte nekoliko svetlih detalja.

Animal print


Pristalice Feng Šuija veruju da animal print igra važnu ulogu u odeći. Dakle, oni savetuju odricanje stvari sa likom divljih životinja, a takođe, prema njihovom mišljenju, ovaj print može učiniti osobu napetom, agresivnom, nemirnom. Dobru auru poseduju stvari sa biljnim i prirodnim motivima - cveće, lišće, koje su napravljene od prirodnih materijala.


Odeća na pruge


Pruge takođe mogu imati negativan uticaj na vaše blagostanje. Linije se presecaju kroz energetske zone i time narušavaju sklad u telu. To može rezultirati problemima različitog stepena: od manjih zastoja u poslovanju do većih gubitaka.

Geometrijski oblici


Iz istog razloga pokušavamo da izbegnemo stvari sa geometrijskim oblicima. Krugovi, trouglovi, kvadrati i složenije figure prikazane na tkanini utapaju energiju u betonske okvire. Šta dobijamo kao rezultat? Slabost, umor, nedostatak ideja i inspiracije, nepažnju i apatiju.

Asimetrija


Stvari sa izraženom asimetrijom se takođe smatraju nepovoljnim, jer navodno narušavaju energetsku ravnotežu u telu. Previše grube linije i oštri uglovi izazivaju napetost i nervozu.

Previše uska odeća


U uskoj odeći, ne samo da se osećate nesigurno i suzdržano, ona ima i negativan uticaj na opšte stanje čoveka. Takve stvari zadržvaju energiju u okviru i sprečavaju je da izbije, zbog čega osoba tokom dana oseća slabost i pospanost.

P. S. Prema Feng Šuiju, veoma je važno da kupujete odeću kada ste dobro raspoloženi.