Holivud je potresla vest da je čuveni glumac Majkl V. Vilijams koji je u popularnoj seriji "The Wire" igrao lik Omara Litla, pronađen mrtav u svom stanu u Njujorku u 55. godini.

Iako se tvrdi da je uzrok smrti predoziranje, rezultati još uvek nisu zvanično saopšteni.

Poznati se od njega opraštaju na društvenim mrežama, a zanimljivo je da iako je igrao u velikom broju ostvarenja poput  "Žica", "Carstvo poroka", "12 godina ropstva", "Doušnik", "Nestala bez traga"... i mnogih drugih, njegov privatni život bio je baš kao da je pisan za film. 

Naime, Vilijams je odrastao u Bruklinu sve do srednje škole, u kojoj je izabrao tehnički smer, da bi se nakon toga pridružio pozorištu National Black Theatre u Njujorku.

majk vilijams
Instagram 

U mladosti je bio sklon upadanju u probleme, te mu je gluma bila spas od problematičnog ponašanja. Njegov je otac Afroamerikanac iz Južne Karoline, a majka je poreklom s Bahama. Neko vreme Vilijams je čak radio i za farmaceutsku kuću Fajzer. Međutim, inspirisan spotom Dženet Džekson "Rhythm Nation 1814" napušta školu i daje otkaz na poslu te se uprkos protivljenju svoje porodice posvetio plesnoj karijeri.

Godinu dana je živio na ulici kao beskućnik te istovremeno posećivao diskografske kuće i plesne studije u potrazi za poslom. Nakon što se zaposlio se kao plesač na muzičkoj turneji za plesnu himnu Kym Simsa "Too Blind To See It" dogodio se uzlet u njegovoj karijeri.

majkl vilijams
Shutterstock 

Vilijams se pojavio i mnogim spotovima, a igrao je i sa Madonom i Džordžom Majklom. Uz to se bavio i manekenstvom.

Jednu od prvih uloga dobio je nakon što ga je otkrio Tupak Šakur, te se 1996. pojavio u filmu "Bullet" u ulozi Haj - Haja, brata i saradnika kralja droge Tenka, kog je glumio Tupak.

Svoj prepoznatljivi veliki ožiljak na licu dobio je tokom tuče u baru na aveniji Jamajka u Njujorku, na svoj 25. rođendan, kada je napadnut britvom. Ožiljak je postao njegova glavna karakteristika, što je rezultiralo ponudama za uloge lopova u muzičkim spotovima ali i ponudama da pozira pred najpoznatijim fotografima kao što je bio David LaChapelle.

oziljak majkl vilijamsa
printscreen/youtube 

Ipak, uloga koja ga je proslavila definitivno je bila u HBO - ovoj drami "Žica" ("Wire"), ali i serija "Boardwalk Empire".

A tokom godina ređao je pohvale za svoje uloge potvrđujući svoj talenat iznova i iznova. Nažalost, njegov put ka još većoj slavi prekinut je nakon što je 6. septembra pronađen mrtav, a za sada tačni uzroci još nisu poznati.