Kako britanski mediji izveštavaju, Vilijamu i Hariju pridružio se još jedan član britanske kraljevske porodice. Naime, kraljičin unuk Artur, sin njene sestričine Sare, postaje marinac, ali ljudi su opčinjeni koliko je on zgodan.

Artur Čato je inače student, a veoma je zainteresovan za sport pa radi kao personalni trener i model.

Zato i ne čudi što ga je britanska štampa već proglasila za najzgodnijeg plemića u zemlji. On se već neko vreme spremao za školu marinca, pa je tako i otkrio da je to razlog zbog kog svakodnevno prelazi po 30 kilometara i pridržava se napornih treninga.

artur cato
NIJO / Backgrid UK / Profimedia 

Kako prenosi britanska štampa, kraljica je izuzetno ponosna na odluku da se pridruži marincima i podržava ga u vemu što naumi. Ukoliko uspešno završi obuku koja traje 32 nedelje, on će biti prvi član kraljevske porodice koji će postati marinac.

- Rekao je kraljici da je primljen na kurs i ona je oduševljena time. Artur je primljen sa ostalim kandidatima i zaočeo je zahtevne treninge i želi da ostvari ono što njegovi rođaci nisu uspeli - ispričao je za britanske medije izvor blizak porodici.

Artur koji ima 22 godine studira geografiju na prestižnom fakultetu u Edinburgu, a pre toga se školovao na Itonu, baš kao prinčevi Hari i Vilijam. Trenutno je model i u isto vreme on je i licencirani fitnes trener.

treci unuk kraljice elizabete artur cato
NIJO / Backgrid UK / Profimedia 

Javnost ga je primetila prošle godine kada je u dobrotvorne svrhe učestvovao u poznatoj Row trci koja je duga 2.000 milja u kojoj se takmičari nadmeću u veslanju kroz celu Englesku, kroz kanale, delom idu morem, a finiš je u Londonu, na Temzi. Artur je tada pokazao i u koliko je dobroj formi, kao i koliko dobro izgleda.

Do nedavno je imao Instagram profil gde je objavljivao brojne fotografije kojima se hvalisao svojim zgodnim telom, ali je onda kao 29. u redu za nasledstvo biritanske krune, odlučio da obriše sve fotografije.

Navodno je u ljubavnoj vezi sa koleginicom sa fakulteta, iako su uslikani tek nekoliko puta zajedno, a fotografije možete pogledati u galeriji:

- / Shutterstock Editorial / Profimedia Artur Čato