Ako je neko uspeo da podigne prašinu za sobom, to je britanska pop pevačica Dua Lipa. Kada je, osim strane, podigla i domaću javnu scenu na noge svojim objavama o Kosovu, Dua je izjavila da je poprilično tužna jer se svaki njen korak shvati pogrešno.

Moramo priznati da se malo povukla kada je ta tema u pitanju. Posvetila se poslu, ali zašto je Dua Lipa odbila da nastupa na MTV dodeli muzičkih nagrada? Izgleda da pevačica pruža bojkot.

Naime, za nedelju dana održaće se dodela MTV Video muzičkih nagrada, koja će se ove godine dogoditi na više lokacija u Njujorku. To se dešava prvi put a razlog takve odluke je situacija koja je usledila pandemijom virusa korona. Ipak, neki od najpopularnijih izvođača neće nastupiti na ovom prestižnom događaju, među kojima je i Dua Lipa.

Razlog: nula nominacija u glavnoj kategoriji uprkos albumu koji je zabeležio veliki uspeh.

Album pod nazivom „Future Nostalgia“, pevačica je objavila u martu ove godine, a na britanskoj top listi zauzimao je prvo mesto gotovo četiri nedelje. U čak 30 država, bio je najslušaniji i spadao u top 10 albuma, ali čini se da ni to nije bilo dovoljno da Dua bude nominovana za nagradu u glavnoj kategoriji.

Iako su njeni hitovi poput „Physical“, „Don‘t Start Now“ i „Break My Heart“ obeležili godinu za nama, pevačica je odbila da nastupa na MTV VMA.

Ipak, kako ni sam MTV nije očekivao ovakav ishod, odlučio je da uvede dodatnu kategoriju pod nazivom „Pesma leta“, ali DuaLipa nije prihvatila da učestvuje u njoj.

Možda su Duini potezi u poslednje vreme uticali na ovakav rezultat.