Na pomen imena Milorad Čavić prva pomisao je jedna od najvećih sportskih nepravdi u istoriji srpskog sporta. Naime, reč je o trci u kojoj je Milorad Čavić ostao bez zlata iako je na cilj stigao pre Amerikanca Majkla Felpsa, kome je zlato dodeljeno uz obrazloženje da Srbin nije dovoljno jako dotakao taster na ivici bazena.

Čavić se još uvek bavi plivanjem, ali sada kao trener pošto je otvorio svoju akademiju. Proslavljeni plivač je na svom Instagramu podelio fotografiju uz koju je naglasio koliko je ljubav prema igri u vodi neprolazna.

S obzirom na to da se njegova ljubav prema vodenom sportu nije umanjila, slavni Milorad Čavić odlučio je da otvori plivačku akademiju u kojoj je ujedno trener.

U njoj časove od 30 minuta plivanja naplaćuje 80 dolara (nešto manje od 8.000 dinara), dok drži i zum kurseve o treningu, tehnikama i još mnogo toga za 110 dolara za sat vremena, 550 dolara za pet sati i 1.000 dolara za deset sati jedan na jedan razgovora što su podaci sa njegovog sajta.

Prilično je aktivan Čavić i na društvenim mrežama gde je pokazao svoj novi imidž, što se frizure tiče, a poslednji veliki uspeh u karijeri imao je 2012. kada je drugi put postao prvak Evrope.

U galeriji pogledajte kako Milorad Čavić danas izgleda:

screenshoot/instagram Milorad Čavić