Poslednjeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju vaterpolisti Srbije odbranili su zlatnu medalju osvojenu na Igrama u Riju, a sedmorici igrača Stefanu i Branislavu Mitroviću, Gojku i Dušku Pijetloviću, Filipu Filipoviću, Milanu Aleksiću i Andriji Prlainoviću ovo je ujedno bio i poslednji ples za nacionalni tim.

Kapiten zlatne generacije srpskih vaterpolista, Filip Filipović, ispisao je istoriju srpskog vaterpola, a snimak njegovog odlučujućeg gola, za preokret protiv Španije, ne prestaje da se deli društvenim mrežama.

Filip Filipović nije samo privržen sportu, već i svojoj supruzi Sanji Filipović koja je takođe dobar deo svog života posvetila sportu. Kao kruna ove Sanjine i Filipove ljubavi su sin Vuk, a januara ove godine i devojčica Una.

Ranije se Sanja Filipović, devojačko Hanušić, bavila odbojkom, a uspešnu karijeru rešila je da prekine kada je odlučila da se posveti porodici.

vaterpolista filip filipovic
Instagram 

Njen suprug Filip jednom prilikom je istakao koliko se ona žrtvovala za porodicu.

"Sanja je sve podredila mojoj karijeri, stavila je sebe u drugi plan i večno ću joj biti zahvalan na tome. U jednom trenutku sve je moralo da se stavi na tas i dobro razmisli. Nisam bio u mogućnosti da bilo šta rizikujem, hteo sam da nastavim karijeru, a ona je ponela najveći teret", rekao je svojevremeo najbolji srpski vaterpolista Filip Filipović. Kako izgleda njegova supruga, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Filip Filipović i Sanja Filipović