Slovenačka pevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, definitivno je neko ko ostavlja poseban pečat u muzici. Samim izbacivanjem pesme „Slađana“ koja je rekordnim rokom osvojila publiku, Senidah je postala prava intriga javnosti.

Tada nismo znali odakle da počnemo. Da li od njenog umetničkog imena, pesme „Slađana“ koja je donela mnogo nejasnoća zbog svog naziva a posebno stihova, ili njenog privatnog života o kojem se ništa nije znalo. Pa, ni danas se ne zna mnogo.

Senidah je jednom prilikom otkrila da je njeno umetničko ime podseća na reč „sevdah“ i da joj to odgovara jer oseća veliku emociju i patnju. Više puta je isticala da ne želi da se zna o dešavanjima koja se događaju u njenom privatnom životu jer smatra da njena muzika treba da bude glavni fokus. U tome je i uspela.

Postavila je granice neobičnog pravca, zvuka i zagonetnih stihova, za koje nam ponekad treba poprilično duže vreme da ih shvatimo na najbolji mogući način.

Njen hit poput numere koja nosi naziv „Mišići“ nije zaobišao nijedno mesto u noćnom provodu, kao ni ostali poput „Bez tebe“, „Belo“, „Samo uživaj“, „4 strane sveta“ i još mnogih…

Nema sumnje da nam je svima falilo da ovo leto bude kako treba, ali smo isto tako navikli i na njene hitove. Zašto je Senidah daleko od očiju javnosti?

Tek poneki trenutak iz njenog života možemo videti na društvenim mrežama. Izgleda da je cela situacija koja je usledila pandemijom virusa korona, znatno prijala pevačici da odvoji vreme za sebe. Nakon dužeg vremena uživanja u moru i sunčanim danima, Senidah je radila na novoj pesmi, ponovo specifičnog naziva - „Viva Mahalla“.

Neobičnog stajlinga, po kojem je takođe prepoznatljiva, Senidah je snimila i spot, a svoju publiku je iznenadila ovim potezom. Baš kada je nedostajala, tada se pojavila.

Da li vam se dopada nova numera?