Dženifer Džejson Li (60) iza sebe ima niz značajnih uloga, a jedna od poslednjih je u popularnoj seriji "Atypical".

Li je rođena u Los Anđelesu, a njin otac Vik Morov je bio glumac dok joj je majka Barbara Tatner bila scenarista. Njeni roditelji su se razveli kad je imala dve godine.

Dženifer je imala stariju sestru Keri En Morov koja je preminula 2016., a ima i polusestru, glumicu Minu Badi koju je njena majka dobila s drugim mužem, rediteljem Rezom Badijem.

Li je svoju glumačku karijeru počela rano i s devet godina se pojavila u filmu "Death of a Stranger" u kojem nije imala teksta. Nakon toga je odigrala glavnu ulogu u drami "Najbolja devojčica na svetu".

dzenifer dzejson li danas
Shutterstock 

Naime, odigrala je devojku koja boluje od anoreksije i smršala je na 39 kilograma da bi njena gluma bila uverljiva.

Dženifer je za biografski film "Gospođa Parker i začarani krug" osvojila nagradu Zlatni globus, a bila je nominovana i za ulogu u vesternu Kventina Tarantina "Mrska osmorka" koji joj je omogućio i nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Li ima 11 godišnjeg sina Romera Emanuela s bivšim suprugom, rediteljem Noom Baumbahom (51). Bili su u braku od 2005. do 2013.

Glumica se u životu suočika sa dva velika gubitka. Naime, njen otac Vik je 1982. poginuo u nesreći zajedno s dva dečja glumca kada je akrobacija s helikopterom na setu filma "Twilight Zone: The Movie".

dzenifer dzejson li nekada, na početku karijere
Shutterstock 

Dženifer i njena sestra Keri su podnele tužbu protiv filmske kompanije Warner Bros kao i reditelja Džona Lendisa i Stivena Spilberga. Nagodili su se izvan suda i detalji nagodbe nikada nisu izašli u javnost, a film na kojem je došlo do tragedije je izašao 1983. godine.

Li je izgubila i sestru Keri koja je preminula 2016. sa 58 godina.

"Bila je zavisnica o narkoticima. Videla sam puno takvog ponašanja dok sam odrastala i odlučila sam u ranom uzrstu da ne želim nikad nešto takvo da isprobam. Ipak, deo mene je, naravno, želeo da razume i zna kako je to, ali sa sigurne udaljenosti", ispričala je glumica za The Guardian.

Istakla je da ne voli da bude u blizini pijanih ljudi, ali da voli da glumi takve ljude.

"Moraš da izgubiš sebe u glumi. Zato me je privuklo puno uloga koje sam odigrala, bile su to uloge jako slične mojoj sestri i jako udaljene od mene.

Takođe su mi dale određenu slobodu i oslobađanje, ali na siguran način jer je to pretvaranje. To je ono što glumci rade", objasnila je Dženifer.

Shutterstock Dženifer Džejson Li

Inače, Li poslednjih godina privlači pažnju svojim izgledom za koji su mnogi primetili da se jako promenio. Naime, javnost komentariše njenu facu i tvrde da je očito da je bila na podizanju lica i ubrizgavanju botoksa pri čemu je preterala što je prava šteta jer je nekad bila prirodna lepotica.

Ipak, kako pišu američki mediji, Dženifer negira ikakve kozmetičke zahvate na svom licu.

dženifer snimljena prošle godine
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!