Mihajlo Veruović Vojaž postao je heroj dana, kada je igrom slučaja spasao život devojci koja je želela da skoči sa Brankovog mosta.

U intervjuu za Kurir otkrio je kako je do toga došlo, i šta je prethodilo dramatičnoj situaciji spašavanja.

- Nikola i ja smo zajedno vozili bicikle na Brankovom mostu, išli smo do grada. Videli smo devojku da je prešla ogradu. U momentu kada se nama činilo da smo dovoljno blizu samo smo skočili sa bajseva i uhvatili je oko grudi i gornjeg dela tela. Između nas je bila ograda Brankovog mosta. Čvrsto smo je držali na ivici kako se ne bi bacila. Generalno, mi smo pričali sa njom. Smirivali smo je i govorili joj da nije sama i da kroz šta god da prolazi da može da priča sa nama ako treba i celu noć i dan.

vojaz je spasio zivot devojci
ATA Images/Antonio Ahel 

- Rekli smo joj da u nama može da vidi saveznike i prijatelje i da kroz šta god da prolazi nije sama. Tako smo je držali neko vreme. Ne želim sada baš da otkrivam sve, to je ipak njen privatni život i privatna stvar, to sada nije ni važno. U sledećem momentu je došao još jedan čovek, onda je ona počela malo da se batrga i otima, shvatili smo da je to to. Sva trojica smo je zgrabili i prebacili preko ograde. Morali smo da je držimo dok nije došla policija i hitna pomoć - rekao je Vojaž za Kurir.

Vojaž je tokom jučerašnjeg dana da će o svemu podrobnije pisati i na vom Instagramu kako bi podigao svest o mentalnim problemima, i da je najbitnije da ljudi koji pomišljaju na ovakav korak znaju da nisu sami i da postoji rešenje problema.

Ukoliko u bilo kom trenutku vi ili neko vama blizak ima loše i suicidalne misli, bitno je da znate da postoje SOS telefoni na koje se možete javiti. 

Na telefonski broj 011/7777-000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima će razgovarati stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja - psihijatri, psiholozi, socijalni radnici.