Kada su Rasta i Nataša Bekvalac objavili zajedničku pesmu "Iz daleka", nisu ni mogli da sanjaju da će se u roku od samo nekoliko dana stvoriti niz problema i spekulacija.

Naime, najpre se pojavila informacija da su zajedno, što je pevačica oštro demantovala, a potom i da je puklo njeno prijateljstvo sa Anom Nikolić. Ponovo, "mala plava" demantovala je da se ikad družila sa pevačicom, ali to nije bio ni izbliza kraj problema.

Kao bomba odjeknula je vest da je neobičan performans iz spota zapravo ukraden mladoj dizajnerki Neveni Ivanović koja se predstavlja pod umetničkim imenom Neo design.

Nevena se obratila pratiocima i ispričala svoju verziju događaja, i otkrila da tim koji je radio na Natašinom i Rastinom spotu već duže vreme prati njen rad, te da su čak i želeli i da koriste kostime, ali da ona nije želela da ih da za džabe.

performans iz pesme iz daleka ukraden je mladoj dizajnerki
printscreen/youtube 

Međutim, u obraćanju javnosti, mlada devojka iznela je još niz detalja, odgovorivši na pitanje da li su joj i jednog trenutka odgovorili Nataša, Rasta, Kristina Bekvalac koja je bila zadužena za kostime ili bilo ko drugi iz tima.

Nevena je otkrila da joj se Kristina jeste javila, ali da se, kako kaže, "postavila iznad situacije".

- Dobila sam odgovor od Kristine Bekvalac i on je... nemam reči... Tačno je znala šta će da se desi - započela je dizajnerka i dodala:

- Rekla mi je: "Budi srećna što te kopiraju, to znači da si super", a ja sam bila u fazonu - ne, nilo bi super da me neko plati za moje ideje.

Kako dizajnerka kaže, performans koji je ukraden zapravo je rađen za Fashion Clash festival, u saradnji sa JUUNISHINEO, a ceo projekat nosi ime "Buddha' s farewell dinner".

Nevena je i sama rekla da je njena velika greška to što nije zaštitila svoj rad, a ovim postupkom, odnosno istupanjem u javnost samo je želela da upozori druge kako im se ne bi dogodilo što i njoj, ali i osudi sve one koji rade slične stvari.

Istakla je da ne krivi toliko Natašu i Rastu već tim sa kojim su sarađivali, jer su oni ti koji su sve "osmislili".

Ni Nataša, ni Rasta, ni Kristina se do sada nisu oglašavali, te ostaje da vidimo da li će se ova drama razrešiti ipak u korist obe strane, a mlada dizajnerka dobiti zasluženo priznanje za svoj rad.