Našoj najpoznatijoj influenserki, Tamari Kalinić, opljačkan je stan u Partizu i tom prilikom odnete su stvari vrednosti od oko 300.000 evra.  Međutim, pored vrednih stvari poput tašni, satova i nakita, ostala je i bez ličnih dokumenata zbog kojih je morala da kontaktira našu ambasadu u Francuskoj. 

Tamara se nakon nemilog događaja oglasila na svom profilu i potvrdila navode. 

- Pošto su mnogi od vas već čuli vesti, mogu da potvrdim da su, nažalost, tačne. Kako se sada osećam ne može se opisati rečima - počela je Tamara.

- Ali, ono što je važno jeste da sam ja zdrava i da osećam toliko ljubavi i podrške od strane moje porodice i prijatelja. Slama srce kada vidim da je sve za šta sam radila poslednjih deset godina - nestalo - nastavila je.

stori tamare kalinic nakon pljacke
Instagram 

- Obično ne pričam o lošim stvarima koje mi se dešavaju, ali nikada nisam bila žrtva tako velikog zločina - poručila je Tamara.

Podsetimo stan modne blogerke nalazi se u blizini Jelisejske palate, a kako piše francuski "Actu 17" lopovi su u stan navodno ušli kroz prozor.

Blogerki su pratioci ali i mnoge poznate ličnosti pružile podršku, ali bilo je i onih koji su bili šokirani navedenim iznosom. Međutim, ne smemo zaboraviti da je Tamara neko ko je u ovom poslu dugo, i ko je u svoje ime i brend uložio ogroman trud, novac, ali i vreme.

Podsetimo, našu influenserku magazin "Time" uvrstio je u 100 najboljih influensera sveta, a o njoj je svojevremeno pisao čak i Daily Mail koji ju je stavio na listu žena sa najskupljim tašnama.

tamaru je daily mail stavio na listu zena sa najskupljim tasnama
Shutterstock 

Nije tajna da Tamara sarađuje sa najpoznatijim svetskim brendovima, ali i da je rado viđen gost na revijama kao što su "Balmain", "Chanel", "Fendi" i mnoge druge, te ne čudi što su se u njenom garderoberu mogli naći i veoma unikatni modeli koje retko ko poseduje, pogotovo kada su tašne u pitanju.

Iako nikad nije bila neko ko se razmetao ili hvalio novcem, Tamara je svojevremeno na pitanje jednog pratioca da li mesečno troši više od 2.500 evra na garderobu odgovorila potvrdno.

tamara trosi vise od 2500 evra na garderobu mesecno
Instagram 

Međutim, ako se pitate odakle joj toliko novac, po informacijama koje se mogu naći na internetu, računica je više nego jasna.

Na prvom mestu, našu influenserku prati više od milion ljudi na Instagramu i više od 280 hiljada na Jutjubu, a statistika profila jasno pokazuje da je samo u poslednje 4 nedelje dobila preko 20.000 folovera.

tamara kalinic analitika profila
printscreen/https://www.networthspot.com 

Samo na Jutjubu beleži preko 40 miliona pregleda, a kako je njen kanal odavno monetizovan, kako se navodi na networthspot.com, trebalo bi da na svakih hiljadu pregleda dobije između 3 i 7 dolara, u šta ne ulaze sponzorisani videi. Net Worth Spot tvrde da Tamara od Jutjuba zarađuje oko 4.4 hiljade dolara mesečno, odnosno 62.16 hiljada dolara godišnje. Naravno, ukoliko je video sponzorisan, ova cifra je daleko veća. Samo u junu, njen Jutjub kanal procenjen je na 101.000 dolara.

jutjub tamare kalinic procenjen je samo u junu na 101 000 dolara
Shutterstock 

Isti sajt tvrdi da je njeno bogatstvo procenjeno na oko 248 hiljada dolara godišnje, što nije mala cifra.

Kada je u pitanju Instagram, situacija je slična. Po navodima speakrj.com, sajta za analizu Instagram profila, Tamara bi svoje objave mogla minimalno da naplaćuje sa 1000 dolara, u zavisnosti da li je u pitanju jedan ili više postova, kao i koji brend je u pitanju.

tamara kalinic zarada na instagramu
printscreen/statsmash.com 

Isti sajt tvrdi da je minimalna cena za stori 159 dolara, maksimalna 476, za post minimum je 476 dolara, maksimum 953, a video od 953 dolara pa naviše, pogotovo što su sada reels daleko skuplji.

Naravno, čak i da naša influenserka zarađuje više od navedenog, činjenica je da šteta od 300.000 dolara nije mala, ali ne sumnjamo da će se, kao i u svim dosadašnjim situacijama dočekati poput mačke, i nastaviti da radi punom parom, a da će počinioci ipak biti blagovremeno uhvaćeni i izvedeni pred lice pravde.

Uostalom, stvorila je imperiju sa samo 10 dolara u džepu, a ukoliko ste propustili kako je Tamara izgledala na samom početku karijere, pogledajte neke od fotografija u galeriji ispod:

printscreen/instagram Tamara Kalinić pre slave