GARI, KUPUS, MINJON, KOBASICA... Ovo su NAJURNEBESNIJI NADIMCI članova kraljevske porodice 

I kraljevska porodica je kao svaka druga, te imaju svoje interne nadimke za koje se vezuju brojne urnebesne anegdote.

Shuterstock 

Kada pomislite na kraljevsku porodicu, sigurni smo da vam nakon svih dešavanja poslednjih meseci nisu prve na pameti pozitivne stvari. Ipak, na kraju dana i oni su samo ljudi, jedino što su njihovi životi daleko više izloženi javnom mišljenju i svetlima reflektora.

Zato nas situacije poput namrgođene devojčice na kraljevskom venčanju Kejt Midlton i princa Vilijama uvek slatko nasmeju, ili princeza Šarlot koja se slatko isplazila okupljenim fotografima...

namrgodjena devojcica na vencanju kejt i vilijama
Zeng Yi / Zuma Press / Profimedia 

Naravno da iza imidža uglađenih, i ozbiljnih članova kraljevske porodice zapravo postoji mnoštvo anegdota. Još uvek se na Ostrvu prepričava kad je mali princ Vilijam pao i plačući vikao: "Gari, Gari", na šta je jedan prolaznik pitao ko je Gari, a utom se pojavila kraljica Elizabeta II i, onako otmena kakva jeste, odgovorila: "Ja sam Gari".

Iako ne sumnjamo da su i iza zatvorenih vrata Bakingemske palate članovi britanske kraljevske porodice uglađeni i zlatnim kašikama jedu u svojim skupocenim kompletima, oni su ipak samo još jedna porodica. Zato svako od njih ima simpatične nadimke koje su stekli proteklih decenija, a ovo su samo neki od njih.

Kraljica Elizabeta II nesumnjivo ima najviše nadimaka jer je ona majka, baka, prabaka i još mnogo, mnogo toga pored toga što je monarh i jedna od najmoćnijih žena planete. Najpoznatiji njen nadimak je Lilibet, po kom su princ Hari i Megan Markl nazvali svoju ćerku, koji je Elizabeti nadenuo njen otac Džordž VI. Njeni unuci Vilijam i Hari zovu je baka, a kad je bio mali princ Vilijam nije umeo da izgovori reč granny (bakica), pa ju je zvao — Gari!

vilijam je kraljicu zvao gari
Shutterstock 

Njegov najstariji sin princ Džordž i sam ima simpatičan nadimak za svoju prabaku: Gan-Gan, a tako ju je zvao otkad je imao dve i po godine. Pokojni princ Filip zvao je svoju suprugu Kebidž (Cabagge - kupus), pa čak i kobasicom, dok je neki članovi porodice poput Kamile Parker-Bouls i supruge princa Edvarda Sofi Ris-Džouns zovu Mama.

filip je elizabetu zvao kupusom
Shutterstock 

Princ Vilijam je za svoju decu Papa, a najstariji Džordž zove ga još i Pops. Ostatak porodice obično vojvodu od Kembridža zove Vil, a novinari su jednom bili prisutni kad je Kejt Midlton suprugu rekla — Bejb, dok ga je pokojna princeza Dajana zvala Vombat. Njihovu ćerku princezu Šarlot tata je pred kamerama jednom nazvao Minjon, dok je poznato da je mamama zove Loti.

Vojvoda od Saseksa, princ Hari, ne naziva vojvotkinju od Kembridža Kejt, kako je zove većina porodice i ostatak sveta, već svoju snaju naziva Ket(mačka).

Takođe, poznato je da princa Harija supruga Megan zove Hez i Ejdž, dok smo njega više puta čuli kako o svojoj dragoj priča kao o Meg. Insteresantno, princ Čarls je smislio vrlo kreativan nadimak za Megan Markl: Volfram, jer je čvrsta, ali fleksibilna kao ovaj metal. Harijev i Meganin sin Arči je od mame dobio nadimak Arč, a poznato je da ga oboje ponekad zovu Baba.

Dobro je poznato da se princ Čarls i Kamila Parker još od prvih dana veze zovu Fred i Gladis, a budućeg kralja Velike Britanije najstariji unuk princ Džordž zove Deda od Velsa.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši