Elen Dedženeris bila je jedna od najomiljenijih voditeljki svih vremena. Vrcavog humora, sa dozom sarkazma, vodila je najgledaniji šou koji se prikazivao širom sveta.

A onda su krenule optužbe... Tokom godina zapravo ih je bilo nekoliko, ali se čini da se svet bio spreman da sluša tek kada je Nikkie Tutorijals, transrodna šminkerka, jutjuberka i ovogodišnja voditeljka Evrovizije progovorila o svom gostovanju. Tada je rekla da voditeljka nije toliko šarmantna kao što su mnogi mislili, te da je bila veoma neprijatna i rezervisana.

Nakon toga, progovorili su i bivši zaposleni koji su izneli skandalozne optužbe. Međutim, iako se mislilo da su konačno loše stvari iza nje, nakon poslednjih fotografija čini se da Elen još uvek nije lako.

Naime, fotografi su je uslikali ispred lokalne prodavnice, a voditeljka je delovala veoma iscrpljeno, a pogled joj je bio pun suza. 63-godišnja Elen delovala je potrešeno dok je obavljala svoje poslove u Montesitu, a fotografije su brzinom svetslosti preplavile mreže.

elen dedzeneris uplakana ispred lokalne prodavnice
SBJ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, voditeljka je pre mesec dana najavila kraj prikazivanja šou programa koji ju je proslavio širom sveta i potvrdila da će naredna, 19. sezona ujedno biti i poslednja.

Mnogi su takođe mišljenja da je odluku o kraju emisije donela i jer je javnost konačno poverovala da nije baš tolika slatkica i dobročinitelj kao što se predstavljala, te je rejting počeo da pada strahovito.

Podsetimo, Elen je optužena ne samo da je podsticala toksično poslovno okruženje, kao i da je prema zaposlenima bila gruba, te da ih nije isplaćivala koliko je potrebno, ali i da je zatvarala oči pred nasiljem koje se događalo oko nje. Takođe, pojavili su se navodi i da je Elen maltretirala i zlostavljala jedanaestogodišnjeg dečaka u vreme kada je voditeljka radila za njegovu majku.

"Pokušao bih da radim domaće zadatke u kancelariji svoje mame, a ona bi me nazivala glupim i debelim. Ona je non stop kritikovala moju odeću i kilažu. Plašio sam se da odem u kancelariju svoje majke, da je vidim posle škole kada je Elen tu", izjavio je Gravolet pre nekoliko meseci.

Međutim, Elen je za za Hollywood Reporter prokomentarisala odluku o ukidanju nakon 19 godina i rekla da optužbe nisu glavni razlog.

"Koliko god ova emisija bila sjajna i zabavna, jednostavno mi više nije izazov", rekla je Dedženeris i dodala: "Saznala sam da su se ovde događale neke stvari koje nikada nisu trebale da se dogode. To shvatam veoma ozbiljno i želim da kažem da mi je žao ljudi koji su bili povređeni. Znam da sam u privilegovanom položaju i da imam moć, i shvatam da s time dolazi i odgovornost".

elen dedzeneris kaze da optuzbe nisu razlog zasto otkazuje sou koji ju je proslavio
printscreen/youtube 

Njen šou će navodno zameniti onaj koji vodi nekadašnja pevačica Keli Klarkson.

U međuvremenu su se javili i navodi da se na sve to što se dešava, raspada i njen brak sa glumicom i jednom od zvezda čuvene serije "Ali MekBil", Poršom Rosi.

elen dedzeneris i njena supruga porsa rosi
printscreen/instagram 

Zbog svega, brojni prijatelji su joj okrenuli leđa, a tek retki su je podržali. Da li ju je sada sve to konačno stiglo, ili nešto drugo posredi, ostaje da vidimo u narednom periodu.