Nakon pokrenute istrage povodom njenog odnosa sa zaposlenima i zlostavljanja zaposlenih od strane izvršnih producenata, voditeljka najgledanijeg programa „The Ellen Show“ odlučila je da se oglasi i uputi izvinjenje timu sa kojim radi.

Elen je istakla da ni sama ne može da veruje šta se dogodilo, kako je preko noći postala jedna od najomraženijih javnih ličnosti, kao i da će se ubuduće truditi da se ovakve stvari ne ponove.

Ona je na svom Instagram profilu objavila saopštenje u kojem navodi da joj je žao zbog tvrdnji svojih zaposlenih.

„Ćao svima, Elen je. Prvog dana naše emisije rekla sam da će naše radno mesto biti mesto sreće, da niko nikad neće podići glas i da će svi uvek biti tretirani sa poštovanjem. Očigledno se nešto promenilo i ja sam na razočaravujući način shvatila da to nije ovde slučaj i zbog toga mi je žao. Svako ko me zna, zna da je to suprotno od onoga u šta sam verovala i čemu sam se nadala za naš šou.

Nisam mogla da imam uspeh koji sam imala bez vašeg doprinosa. Moje ime je na tom programu i za sve što smo radili - ja prihvatam odgovornost. Zajedno sa Varnerom Brosom smo istog trena započeli internacionalnu istragu i pokrenuli smo zajedno korake da ispravimo slučaj.

Kako smo strahovito rasli, nisam bila u stanju da ostanem na vrhu svega, da o svemu brinem i odgovaram za postupke drugih, za ono što su oni znali da ja želim da bude gotovo. To se neće ponoviti, ja sa sigurnošću odgovaram da se to neće dogoditi.

Takođe, naučila sam da ljudi koji rade za mene, govore u moje ime i loše me predstavljaju. To mora da se promeni. Kao neko ko je bio osuđen i skoro sve izgubio samo zbog toga što je ono što jeste, razumem i imam saosećanje za to što je to izgledalo drugačije i što sam nejednako, nefer shvaćena ili još gore - zanemareno. Osećam se grozno zbog toga.

Svi mi moramo biti mnogo svesni naših reči i kako se to odnosi na druge. Obećavam da ću moj deo nastaviti da guram i sve oko sebe da nauče, odrastaju i sazrevaju. To je mnogo značajno za mene i Varner Bros, da svako ko ima nešto da kaže, može da kaže šta želi i da se oseća sigurno dok to radi.

Mnogo sam ponosna na svoj posao i na ono što radimo, na sve što smo plasirali svetu. Želela bih da svi koji su kod kuće i koji vole naš program, da nastave da ga vole. Rado bih sve ovo učinila lično i ne mogu da dočekam da budem ponovo na našoj pozornici i da vas vidim tamo“, glasile su Elenine reči.

Podsetimo, ovog meseca je BuzzFeed News objavio deset Eleninih bivših radnika koji su voditeljku optužili za uvrede o rasizmu, ali i zastrašivanje. Osim toga, zaposleni su naveli da Elen mora biti više uključena u dešavanja "iza kamere".