Voditeljka BBC Debora Džejms kojoj je pre pet godina dijagnostikovan rak debelog creva na svom Instagram profilu se trudila da podigne svest o ovoj opakoj bolesti, a sada je sa svojim pratiocima podelila jako loše vesti.

Naime, bolest koja se nalazi u četvrtom stadijumu napreduje veoma progresivno pokazali su najnoviji rezultati.

39-godišnja voditeljka koja je nedavno uradila testove u jednoj londonskoj bolnici pokazali su novi uznapredovali tumor u blizini njene jetre, koji ne reaguje na terapiju koju je do sada uzimala. Debora ne krije da su je ove vesti potpuno slomile i da je potpuno izgubila svaku nadu.

"Istina je da moj rak nikada zapravo nije nestao. Zaspao je na kratko, ali sada se ponovo vratio i ovog puta lekovi ne deluju", napisala je ona u svojoj kolumni za "The Sun".

debora dzejms
Instagram 

Ona je detaljno objasnila i kakve mogućnosti sada ima, dodajući da njen onkolog "želi da se vrati na hemoterapiju". Akcentovala je da je već prešla granicu, jer je prkosila proceni da ljudi sa rakom creva žive najviše dve i po godine nakon dijagnoze, a njoj je ista uspostavljena još 2016. godine.

"Nema mnogo mogućnosti. Znam, istraživala sam sve satima i satima", dodala je.

Ona je u petak podelila i fotografiju sa suprugom Sebastijanom Bounemom, sa kojim ima dvoje dece Huga(13) i Eloiz (11) pohvalivši ga jer je "držao porodicu na okupu tokom lude, zastrašujuće nedelje" u kojoj je dobila novu dijagnozu.

"Iako se podrazumeva da se osećam kao da sam došla do samog dna, još uvek ne odustajem od nade", napisala je ona između ostalog na Instagramu.

Debora je u toku prošle godine počela sa terapijim eksperimentalnih lekova čije se dejstvo tek ispituje, nakon što je dobila odobrenje svog onkologa.

Ipak u aprilu je Džejmsova podelila da se kancer, koji je pomenutim pionirskim lečenjem zadržan, ipak ponovo vratio i morala je da se podvrgne 12. operaciji. Ona je nedavno otkrila i da je pitala svog onkologa nakon najnovijih rezultata da li je to "početak kraja".

Kao neko ko je veći deo svog života bio vegetarijanac nije mogla da pretpostavi da može da dobije ovu bolest, a tek da će napredovati ovako progresivno i ovom brzinom.

debora dzejms
Instagram 

Debora je dodala da čvor koji se javio ne može da se operiše, te da njeno telo više nije u stanju da se nosi sa bilo kakvom radioterapijom. Ipak, kako se kancer kod nje širi na "ograničena mesta i specifičan način" pomenute lokalne terapije - kombinacija sajber noža i ablacije - do sada su imale pozitivan ishod.

"I dalje se plašim, i dalje pretpostavljam svaki mogući scenario. Još uvek mrzim opštu anesteziju i svaki put se pribojavam da se neću probuditi. Brinem da li nešto krenuti po zlu.

Bojim se da ću poludeti usred noći i postanem nervozna što moram da spavam sama u bolnici. Pitam se i šta ako umrem tokom operacije", istakla je ona u jednoj emisiji i dodala da se uvek pre odlaska u bolnicu pobrine "da sve bude u redu kod kuće".

Ona je rekla i da mora da prihvati da verovatno neće moći da vidi svoju decu kako postaju punoletna.

debora dzejms
Instagram 

"Zaista mi je teško da gledam svoju decu. Imam 13-godišnjaka i 11-godišnjakinju i pitam se da li ću ih ikada videti kako pune 18 godina i verovatno neću. Sve što želim jeste da imam budućnost i sanjam o budućnosti. Želim da doživim svoj 40. rođendan, da napravim veliku zabavu. Želim da budem 40-godišnjakinja, želim da budem Debora, a ne Debora sa rakom", zaključila je.