Pripadnica američkog visokog društva Libi Mugrabi (41) čiji je 100 miliona dolara vredan razvod godinama fascinirao tamošnju javnost, ponovo je otvorila slučaj tvrdeći da se njen bivši suprug Dejvid nije pridržavao dogovora, piše Daily Mail.

Mugrabi se u decembru nagodila s mužem i tada bila 'vrlo srećna' s nagodbom koju je dobila. Međutim, sada tvrdi da zbog antidepresiva koje je tada uzimala zapravo nije bila svesna da pristaje na 'samo' 79.000 američkih dolara mesečno, od čega kako kaže ne može da preživi.

Par ima dvoje zajedničke dece, Rozmari i Džozefa, za koje se veruje da imaju oko 14 i 12 godina. Venčali su se 2005. godine, godinu dana nakon što su se sreli u hotelu St Regis u Aspenu u Koloradu.

libi mugrabi razvod
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Dejvidova porodica je iz Sirije i 'teška' je oko pet milijardi dolara. Prave su legende u svetu umetnosti i poseduju najveću privatnu zbirku dela Endija Vorhola na svetu.

U sudskim dokumentima, Libi je rekla da joj je Dejvid poslao dve slike kako je dogovoreno - ali one su oštećene i zbog toga nisu toliko vredne.

U tužbi je rekla da je Dejvid 'namerno oštetio umetnine koje je pristao da joj da prema sporazumu o razvodu. Jedno od dela bio je Vorholov 'Kip slobode', čija je vrednost oko dva miliona dolara. Druga slika umetnika Baskita, procenjena je na 6,5 ​​miliona dolara.

Umetnine su trebale da budu predate 6. maja, kako je navedeno u dogovoru, u kući u Hemptonu koju je Libi dobila u sklopu razvoda. Predati su joj i automobili, uključujući i jedan starinski Ferari.

Ipak, njen advokatski tim je na dan izvršenja pozvao policiju tvrdeći da je umetnina koju je Dejvid poslao putem servisa imala oštećenja od vode. Takođe, Baskitov kolaž je oštećen pri podizanju dela papira s platna, rekli su oni.

libi i dejvid mugrabi
Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

S obzirom na takvo stanje, Libie je odbila da primi radove. Tvrdi da Dejvid 'nije pravovremeno platio obavezu izdržavanja barem pet meseci' pre nego što je potpisala sporazum o razvodu, što je učinila 'pod prisilom' jer ju je to dovelo u 'finansijski očaj'.

Dodaje da su je prepali potpisivanjem sporazuma, kog sada nastoji da poništi i ponovo otvoriti postupak razvoda.

Novi dokumenti koji su predati sudu pokazuju naglu promenu njenih osećaja. U februaru je za jedan podcast rekla da bi ostala u braku, ali kaže da je suprug bio taj koji je podneo zahtev za razvod.

Rekla je da je njen suprug bio 'jako drag' i 'divan muškarac', ali prenizak za nju.

"Niski muškarci imaju Napoleonov kompleks. Nisu zadovoljni svojom visinom pa to moraju da nadoknade na druge načine ", rekla je Libi.

Takođe je izjavila je da se nade da će sedeći put upoznati nekoga višeg. Nagovestila je da bi ostala u braku dok deca ne napune 18 godina, ali da ju je bivši iznenadio zahtevom za razvod.

"Imamo sjajan život i apsolutno nije bilo razloga za tako grub razvod", rekla je.