Srpski glumac Miloš Biković koji je veliku popularnost stekao i u Rusiji, u intervjuu koji je dao za magazin Story između istakao je da se tokom karijere više puta susretao sa zavišću i spletkarenjem od strane kolega, ali i prijatelja. Takođe, Biković je iskreno govorio o sumnji u sebe, za koju smatra da je ona u stvari put do napretka.

Na pitanje je li se kao jedan od najpopularnijih glumaca u Srbiji, ali i u Rusiji susretao sa spletkarenjem i zavišću, Biković kaže:

Naravno da jesam, od kolega, prijatelja, ljudi koji mi nisu toliko bliski i potpunih stranaca, ali ne vredi se na to osvrtati zato što vam je to kao da tonete u živo blato. Ne možete ništa da izmenite. Na kraju krajeva, mišljenje onih koji se bave drugima nije bitno, jer se umesto da stvaraju svoju vrednost, bave umanjivanjem tuđe.

To je destruktivno i u neku ruku, mogao bih to da nazovem bolešću. Profesor Dragan Petrović Pele mene i moje klasiće učio je da je gluma maraton, te da svako ima svoju traku u kojoj trči. Isto je i sa životom. Ako želiš da spasavaš dušu, moraš da radiš na sebi i takmičiš se sa samim sobom, a ne da osuđuješ druge i baviš se njima. Mislim da je to najbolji recept za uspeh, mir i sreću.“

milos bikovic, miodrag radonjic
ATA Images/Antonio Ahel 

Glumac je takođe priznao i da pored velikog uspeha i dalje sumnja u sebe.

Sumnja dovodi čoveka do napretka, bez toga nema rezultata. Bez konstantnog preispitivanja nema kvalitetnog rada ni na sebi, ali ni u umetnosti. Svestan sam da neki moji projekti nemaju visoku umetničku vrednost, ali ipak postoje kao deo kulture. I mnogi od njih su predstavljali napuštanje zone komfora.

Samo van te zone, tamo gde živi sumnja i testiranje sebe, leži nagrada koja se zove rast“, rekao je on u intervjuu za „Story“.

milos bikovic
Screenshot/Instagram