29-ogodišnju Moli slavni Čendler iz "Prijatelja" zaprosio je u decembru prošle godine, a njegova porodica i prijatelji su bili jako sretći, jer smatraju da Moli jako dobro utiče na njega, ili je uticala.

Metju Peri je nedavno uhvaćen na dejting aplikaciji za poznate, Raja, a sada je i službeno potvrdio da je solo.

"Ponekad stvari ne uspeju, a ovo je jedna od tih stvari. Moli želim sve najbolje", kratko je poručio glumac.

Navodno se Metju na spomenutoj aplikaciji nedavno nabacivao 19-ogodišnjakinji koju je pitao da li je star kao njen tata.

Ona je zatim s pričom izašla u javnost i poručila kako na takvim stranicama starije holivudske zvezde neretko iskorištavaju puno mlađe devojke.

Kako god bilo, Metju je s bivšom verenicom započeo vezu 2018. godine i činilo se da je na dobro putu oporavka nakon više od 20 godina zavisnosti o alkoholu, drogama i tabletama koji su mu uništili karijeru, ali i izgled.

Sve je započelo s zavisnošću o Vikodinu. To je krenulo nakon što je doživio nesreću na džet-skiju. Lekar mu je pripisao lek kako bi mu smanjio bolove, ali je prouzrokovao glumčevu zavisnost jer bez njega više nije mogao da funkcioniše iako mu zapravo nije bio potreban.

metju peri
Wagner AZ / ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kada ga je zadesila neverovatna slava "Prijatelja", s njom je došao i raspušteni način života.

"Snimao sam seriju od 24. do 34. godine života. Bio sam u vrućem plamenu slave. Nas šestoro je tada bilo svuda zajedno. Iz perspektive nekog posmatrača, izgledalo je kao da imam sve. Zapravo, bio sam jako usamljen jer sam se borio s alkoholizmom. To se događalo i pre 'Prijatelja', iako nikada nisam bio neki ljubitelj žurki i izlazaka", rekao je jednom glumac.

Prijavio se u centar za rehabilitaciju 1997. kako bi se rešio ovisnosti o Vikodinu.

"To je najstrašnija stvar koja mi se dogodila. Razvio sam potpuno drugačije poštovanje prema samom sebi i prema životu kada sam prošao kroz tako teško iskustvo", izjavio je.

U to vreme je izgubio deset kilograma i završio je u bolnici zbog upale gušterače uzrokovane zavisnostima s kojima se borio. Čak je jednom priznao kako se uopše ne seća velikog dela snimanja "Prijatelja" upravo zbog stanja u kom se nalazio.

merju peri
printscreen/youtube 

Jednom su ga upitali koja mu je najdraža epizoda, a njegov odgovor je šokirao sve.

"Mislim da odgovor glasi - ne sećam se tri godine snimanja. Tako da sigurno nije ni jedna snimana u tom razdoblju. Nege između treće i šeste sezone", rekao je. "Nisam mogao da prestanem. S vremenom su stvari postajale sve gore i više to nisam mogao da sakrijem. Tada su svi saznali", zaključio je.

Ponovno se vratio na rehabilitaciju 2001. u nadi da će mu se stanje poboljšati. Ipak, tu nije bio kraj njegovoj rehablitaciji pa se i 2011. prijavio u ustanovu. Nakon toga, glumac je postao glasni zagovornik onih koji se bore s zavisnostima.

Zbog toga je 2013. dobio "Champion of Recovery Award" nagradu iz administracije kancelarije bivšeg predsednika SAD-a Baraka Obame. "Za vreme svojih najmračnijih vremena, nisam mogao ni da zamislim da ću primiti nagradu u Beloj kući", rekao je tada.

2018. godine podvrgnuo se operaciji želuca koja ga je dodatno slomila, a od lepuškastog Čendlera nije ostalo previše toga.