Prošlo je skoro 30 godina od kada je Šeron Stoun odigrala sada već legendarnu ulogu u filmu  "Niske strasti". Za prelepom glumicom tada su milioni uzdisali, a iako joj je ovaj film doneo svetsku slavu glumica tvrdi da nije zaradila od njega.

Nedavno je Šeron u razgovoru za CBC, gde je promovisala svoje nove memoare pod nazivom "The Beauty of Living Twice",  navela je da joj uloga Ketrin Tremel materijalno nije puno pomogla.

Iako nije htela da kaže o kojoj se cifri radi, priča se da se navodno radi o svoti od 500.ooo dolara.

šeron stoun o niskim strastima
screenshoot youtube 

S druge strane, Majkl Daglas, koji je uveliko bio filmska zvezda, od uloge u "Niskim strastima" dobio je ozbiljan novac. Čak 14 miliona dolara.

- Nisam plaćena da glumim u "Niskim strastima", dobila sam malo para. Majkl je zaradio 14 miliona dolara i bonuse. Nisam zaradila dovoljno novca da kupim haljinu za narednu dodelu Oskara - rekla je Šeron, ali je navela da joj je uloga donela svetsku slavu.

Tokom razgovora, prisetila se i neprijatnosti koju je doživela na Filmskom festivalu u Kanu 1992. godine.

- Vratila sam se u hotel i sve moje stvari su bile ukradene sem odeće koju sam nosila na sebi. Moja kontaktna sočiva, traka iz filmske kamere, moja četkica za zube - sve je nestalo - rekla je Šeron Stoun.

šeron stoun o niskim stastima
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumica ističe da je tada imala neviđenu popularnost, a da je tada veliku podršku imala od koleginice Širli Meklejn, koja, kako je Šeron rekla, tretirala poput ljudskog bića.