Branimir Džoni Štulić je u svojoj "Lađi bez dna" svojevremeno pevao "Ljudi vole katastrofe, to ih zbližuje", i zaista, pre nekoliko godina serija "Černobilj", o nuklearnom incidentu koji je zatresao svet, naprečac je osvojila enormnu količinu publike širom planete. Tih meseci praktično se ni o čemu drugom nije pričalo, baš kao da se incident ponovio. Za onaj upućeniji deo javnosti, ovaj projekat je lansirao dva imena među zvezde, a to su producent Kreg Mazin i reditelj Johan Renk.

Ovaj dvojac ponovo radi zajedno, i to na HBO seriji koja se snima po igri koja je trenutno najveći hit u svetu: "Last of us". Ono što je posebno oduševilo mlađu populaciju jeste to što se ovoj dvojici hitmejkera pridružio i treći, Nil Drukman, scenarista i kreativni direktor igre, koji će sarađivati i na seriji.

Eline avanture su već osvojile svet gejmera
Wanted Eline avanture su već osvojile svet gejmera

Priča je smeštena u blisku postapokaliptičnu budućnost, u svet razoren pandemijom. Glavni lik je tinejdžerka Eli, koja bi možda mogla biti ključ za pronalaženje leka za smrtonosnu bolest. Uz nju, tu je i okoreli krijumčar Džoel, koji je unajmljen da izvuče Eli iz zone karantina. Akcija se prepliće sa srceparajućim scenama, strah sa nadom. Zvuči kao univerzalni recept za uspeh.