Ukoliko vam nedostaju ideje za nedeljni ručak, food blogerka Mila Vujisć ima sjajan predlog za vas! Zašto danas ne biste spremili kremastu pastu sa gamborima po receptu Milas Homemade?
Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, verujemo da nećete moći da odolite njenom receptu...
"Ako volite da jedete sočnu, kremastu, preeeukusnu pastu, ovaj recept morate da probate. Pravi se za 5 minuta, a ukus ne mogu da vam opišem... Ludilo", kaže Mila koja je podelila recept.
Sastojci:
- Pola glavice crnog luka (naseckanog na kockice)
- 500 g gambora
- 4 čena sitno naseckanog belog luka (slobodno i više)
- 500 ml neutralne pavlake
- Dve kašike pesto sosa
- Dve šake baby spanaća
- Taljatele, ulje, parmezan, so, biber.
Priprema:
Staviti taljatele da se kuvaju. Za to vreme na malo maslinovog ulja propržiti crni luk, zatim dodati očišćene gambore i beli luk. Još minut pržiti, a zatim dodati neutralnu pavlaku i pesto. Pred sam kraj, nakon dva-tri minuta ugasiti ringlu, dodati spanać i samo promešati.
Ukoliko želite možete staviti i nekoliko komada spanaća u briketima umesto svežeg. Procediti taljatele i dodati u sos. Pomešati i služiti po želji uz parmezan.