DONOSIMO NAJKREATIVNIJE RECEPTE ZA NOĆ VEŠTICA: Kako da napravite pauka, mumiju i veštičje preste

Donosimo vam recepte za jednostavne kolače, ukoliko odlučite da ove godine proslavite Noć veštica.

Shutterstock

Širom sveta 31. oktobar poznat je kao kao Halloween ili Noć veštica. Tog dana svi se kostimiraju u duhove, kosture, veštice i druge aveti.

Deca skupljaju slatkiše idući od vrata do vrata sa pitanjem: "Trick or treating?". Noć veštica je drugi najveći praznik, posle Božića, koji se slavi u svetu.

Već sredinom oktobra počinju pripreme za ovaj, sada već, široko rasprostranjen praznik, koji obeležavaju kostimirane zabave. Da bi zabava bila potpuna svi moraju da budu kostimirani i da naprave lampe od bundeve za svoje domove. 

Tradiciju proslavljanja Noći veštica doneli su Irski imigranti u Severnu Ameriku u 19. veku. Anoka u Minesoti predstavlja najstariji američki grad u kome se slavio ovaj praznik, počev od 1920. godine. Noć veštica se danas proslavlja u SAD, Irskoj, Kanadi, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Portoriku, Japanu, Novom Zelandu i delovima Australije. 

Shutterstock 

Međutim, u poslednjih nekoliko godina sve je učestalije i proslavljanje Noći veštica i na našem podneblju. Kako je ovaj praznik veoma interesantan deci, kako zbog kostimiranja, tako i zbog ukusnih slatkiša, mi vam donosimo predloge za jednostavne postastice koje možete brzo i lako pripremiti sa vašom decom. Zabava je zagarantovana, a i sigurno ćete uživati ukusu ovih "zastrašujućih" slatkiša.

Šiš Miš

Potrebno je: 

- Korpice punjene kikiriki puterom

- Oreo keks

Ukrasne oči

Priprema:

Oreo keks razvojte i izvadite sredunu, koja će vam kasniej poslužiti kao lepak. Keks prepolovite na dve polove i filom namažite ivice, koje ćete potom zalepiti za korpicu. Stavite ukrasne oči i vaš šiš miš je spreman.

Youtube 

Frankenštajn

Potrebno je:

- Zelena boja za kolače

- Gumene boje u narandžastoj boji

- Mrvice za ukrašavanje kolača

- Rum pločice

Priprema:

Rum pločice do pola umočite u zelenz boju, potom tak kraj uvaljajte u mrvice za ukrašavanje, a zatim od gumenih bombona napravite uši. Brzo i jednostavno dobićete Frankenštajna.

Youtube 

Pauk

Potrebno je:

- Čokoladni mafin

- Crvene dražeje

- Čokoladne mrvice

- Trakase gumene bombone u crnoj bolji

Priprema:

Mafin uronite u čokoladne mrvice, a zatim po ivicama zabodite gumene bombone, koje ste prethodno isekli na trakice. Na kraju dodajte crvene dražeje kao oči i tarantula je spremna.

Youtube 

Mumija

Potrebno je:

- Biskit

- Bela čokolada

- Oči za uskras

Priprema:

Biskit umočite u belu čokoladu, koju stre prethodno rastopili, zatim na vrh biskvita dodajte oko. Polovinu vele čokolade sipajte u špric i sa njim izvucite tanke linije preko biskvita, da biste dobili savršene mumije.

Youtube 

Veštičiji prsti

Potrebno je:

- Deblje gridine

- Zelena boja za kolače

- Badem

Priprema:

Grisine do pola umočite u zelenu boju, a zatim dadem koji se prethodno isekli na trakice po dužini stavite na vrh. Viljuškom lagano napravite tragove na sredini, a ceo postupak ponovite deset puta za idealne veštičije prste.

Youtube 

Još neke ideje, ali i ceo postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku teksta.

noć vestica  Youtube