Nekad je dan najbolje početi tako što ćete sebe častiti nečim što vam može nahraniti sva čula. A ima li boljeg načina od hrskavog, mirisnog, preukusnog dezerta sa jabukama, cimetom i krem sirom?

Čizkejk takosi će vas, garantujemo, potpuno oduševiti. A jednom kad ih napravite, pripremaćete ih stalno, jer da, toliko su dobri.

Pa da počnemo.

Za ovo hrskavo zadovoljstvo vam je potrebno:

  • 6 tortilja
  • Ulje
  • Braon šećer
  • 2 kašičice cimeta
  • Krem sir
  • Mileram
  • 1/4 šoljice šećera u prahu
  • 1 ipo kašičica ekstrakta vanile
  • 2 jabuke
  • Kukuruzni skrob
  • Muskatni orah (opciono)

Priprema:

Najpre treba pripremiti tortilje za takose. Pomešajte braon šećer i cimet u zasebnoj činijici, a tortilje isecite na manje krugove i pržite u vrelom ulju sa obe strane. Ne zaboravite da ih tokom prženja, presavijete na pola. Kada porumene, izvadite iz šerpe i ostavite na ubrus da se malo ocede, a potom ih uvaljajte u smesu cimeta i šećera. Treba da budu dobro uvaljane u smesu i sa unutrašnje strane.

Najlakši način da napunite takose je da ih nakon umakanja u cimet i šećer postavite u pleh za mafine, okrenut naopako.

Za to vreme, u posudu srednje veličine sipajte 1 šolju vode, dodajte osminu šolje kukuruznog skroba, smeđi šećer, cimet, muškatni oraščić i kuvajte oko 2 do 3 minuta, na srednjoj jačini, dok se ne zgusne, mešajući s vremena na vreme. Nakon toga dodajte jabuke očišćene i isečene na kockice, kao i i vanilu i kuvajte 10 minuta, ili dok jabuke ne omekšaju.

Nakon toga, sklonite lonac sa vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite mikserom krem sir, mileram ili pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanile 2 minuta, koristeći srednju brzinu, dok se ne zgusne. Vaš fil je spreman, a možete ga naneti ili kašikom ili jednostavno preručite smesu u kesu za zamrzivač i odsecite vrh.

Takose napunite smesom i preko nanesite fil od jabuka. Ukoliko stoje u frižideru, takosi mogu biti mekši, što ne znači da će biti manje ukusni. I to je to.

Probajte i sami - garantujemo da se nećete pokajati.