Baš kao što je to slučaj kod mode ili beauty industrije, svet enterijera takođe je podložan trendovima koji se neretko u isto vreme pokažu i vrlo funkcionalnima. Naime, iako svi s vremena na vreme volimo da maštamo o katalogičnim Pinterest dekoracijama, katkad treba stvari sagledati s estetske, ali i praktične strane, a poslednji trend koji je zaludeo baš sve na savršen način objedinjuje obje komponente.

Reč je o boji po kojoj se može pisati kredom, a koja je najčešće crne, ali možete se odlučiti i za neku drugu. Crna boja najčešće nije prvi odabir prilikom farvanja zidova jer je uvreženo mišljenje da smanjuje prostor te iako je to donekle tačno, ako je implementirate na pravi način možete biti itekako efektna i zanimljiva.

Što se tiče boja po kojima se može pisati kredom, najbolje će izgledati u kuhinjskom prostoru gde će služiti svrsi jer ćete sve recepte ili usputne obaveze moći efektno napisati na zid, ali se i poigrati raznim varijantama crteža te na taj način ispoljiti svoju kreativnost.

Osim kuhinje, ova varijanta dekoracija jako dobro pristaje i hodniku ili spavaćoj sobi, a ne sumnjamo da će joj se najviše obradovati oni najmlađi kojima će ‘šaranje’ po zidu biti posebno draga vrsta razonode.

Isto tako, budući da se kreda s lakoćom briše, gotovo svaki dan možete kreirati neku drugu sliku koja će ulepšavati vaš prostor i podariti mu dinamiku i raznovrsnost.

Naravno, osim bele krede, tu su i one u boji koje će ‘tmurnu’ crnu podići u tren oka i vašem enterijeru pružiti poseban i drugačiji izgled.