Ukoliko ste neko ko voli "uradi sam" projekte, a ova kišna nedelja vam se čini kao savršen dan da malo "isprljate ruke", naša poznata influenserka dala je zanimljiv predlog kako da od običnih uskih staklenih vaza napravite trendi zlatne, koje će, sigurni smo, izgledati sjajno u bilo kom prostoru. 

Ovakve vaze, ali kupovne znaju da koštaju poprilično, a zapravo ih možete napraviti sami i to za malo vremena. Uostalom, ko još ne voli dobar, brz diy? 

Jelena Nikolić, odnosno Baby Tuna kako je većina ljudi zna na Internetu, podelila je stori na kom je objasnila postupak. 

vaza
printscreen/instagram 

Sve što vam je potrebno su: 

  • Staklena vaza
  • Zlatni sprej
  • Zaštitna traka ili selotejp
  • Novine

Ukoliko nemate dvorište, preporuka je da ovako nešto radite na terasi ili sa otvorenim prozorima. Zlatni sprej možete naći u bilo kojoj farbari, pa čak i gvožđarama, a koštaju oko 300 dinara. 

Sve što je potrebno je da vazu (ili čaše koje više ne želite da koristite) umotate novinom do dela koji želite da izlakirate, a potom pažljivo zalepite selotejp u krug. Ili možete, kao Baby Tuna da potpuno oblepite ostatak vaze. Sprej dobro promućkajte, a potom sa udaljenosti od 30-ak santimetara naprskajte i ako je potrebno, kroz petnaetsak minuta ponovite postpak. Ne zaboravite da prostrete novine ispod vaze kako farba ne bi završila na delovima na kojima ne želelite. Pustite da se lepo osuši i volia!

Lep ukras za vaš omiljeni kutak. Brzo, lako i za malo para.