Ok, nije kao da ćemo otkriti nešto revolucionarno ali hajde malo da se zabavimo. Ukoliko niste probali ovaj mali trik, danas je taj dan.

Fora je što možete napraviti lak u boji koju ste oduvek želeli uz pomoć senke za oči. Ja recimo imam dosta senki koje ne koristim, koje su deo neke palete ili ih prosto imam veoma dugo i vreme je da ih bacim.

Srećom, ovaj projekat je vrlo jednostavan i ako želite da se poigrate i probate nešto novo evo kako to da uradite.

 Šta vam je potrebno:

  • Senka za oči ili više njih
  • Providan lak za nokte (bazni ili završni)
  • Drveni štapić za zanoktice
  • Papirni fišek (opciono)

1. Ako imate novu bočicu providnog laka prospite recimo 1/6 napolje kako bi napravili mesta za pigment. Ukoliko je lak već potrošen, onda ovo ne treba da radite.

2. Kada ste odabrali senku koju želite, ili više njih, uzmite drveni štapić i polako grebite senku. Cilj je da dođete do sitnih čestica pre nego što je sipate u lak. Ako koristite veći broj senki, pre sipanja boje lepo pomešajte. To možete uraditi na papiru ili u tacni.

3. Kada ste to uradili možete uz pomoć štapića kojim ste gulili senku da je lagano ubacujete u bočicu. Za potpunu preciznost napravite mali levak ili fišek od papira i samo sručite pigment u bočicu. Količina senke koju ćete ubaciti zavisi od vas.

4. Kad ubacite prah primetićete da će se nagomilati na dno. Čim ste završili sa sipanjem, zatvorite poklopac i dobro protresite bočicu.

I, to je to, sada zvanično imate svoju unikatnu nijansu laka za nokte! Važno je samo da bočicu promućkate pre svake upotrebe.