Atletičarka Ivana Španović danas će prvi put nastupati na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji skok udalj gde će se nadmetati u dve grupe sa 31 atletičarkom.

Kao pravi sportista, disciplina je ključni faktor njenog uspeha, ali odlični rezultati i vrhunska forma Ivane Španović ne bi bili mogući bez pažljivo osmišljene ishrane. S obzirom na to da je najbolja srpska atletičarka, njen jelovnik trenutno privlači veliku pažnju. Kakav je tačno plan ishrane koji Ivana Španović prati?

Ivana Španović
Instagram 

"Vodim računa o tome šta unosim u telo. Pogotovo kada non-stop putujem, onda moram da znam šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, imala sam nedostatak gvožđa. Dosta sam disciplinovana", objasnila je Ivana Španović u jednom intervjuu.

Ivana Španović
Instagram 

Ivanin doručak je uvek laganiji. Za užinu uzima voće ili povrće, a ručak je uvek proteinski, meso ili riba. Proteinski šejk je obavezan, a večera mora da bude "na kašiku". Ono o čemu posebno vodi računa, to je da nikada ne uzima voće na kraju dana. Kako je objasnila, voće za večeru je greška koju većina ljudi pravi.

Ivana Španović
ATA Images/Antonio Ahel 

"Greška koju svi prave jeste da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Najbolje je sezonsko voće i povrće, s tim ne možemo da pogrešimo. Kad imam slobodan dan, ako mi kilaža dozvoljava, za užinu pojedem voćnu salatu",istakla je atletičarka.