Veruje se da tajna mladalačkog izgleda azijskih žena leži u ovom čaju. Osim što deluje na kožu, odličan je za varenje i čišćenje organizma.

Pored toga što žene iz azijskih zemalja razvijaju neke jednostavne navike koje pomažu u očuvanju lepote i dobrog izgleda, neki veruju da je njihova tajna u ovom čaju.

Reč je o čaju od lotosa, koji neki zovu 'čaj za lepotu', a osim što će vam pružiti lepu kožu, pomoći će vam da izbacite višak vode iz tela i odličan je za varenje.

Tradicionalni biljni čaj od lotosa veoma su volele žene u vijetnamskoj kraljevskoj palati, a priča se da je volela da ga pije i kineska princeza Yang Gui.

lotosov čaj piju kineskinje
Pexels/ Angela Roma 

Šta je lotosov čaj?

Čaj od lotosa se najčešće priprema sušenjem listova lotosa, a odlikuje ga blaga aroma. Osim što izbacuje višak vode iz organizma, pomaže i varenju i reguliše rad digestivnog trakta i doprinosi održavanju zdravog sistema za varenje.

Takođe, šolja čaja od lotosa može delovati kao regulator mentalnog i fizičkog stresa i pomaže u smanjenju napetosti.

Većina ljudi pije čaj od lotosa pre spavanja, jer obezbeđuje bolji san i pomaže vam da se lakše probudite sledećeg jutra.

lotosov čaj
Pexels/ MYKOLA OSMACHKO 

Među Vijetnamkama popularan je kao 'čaj koji ulepšava', jer navodno održava kožu lepom, a utiče i na mršavljenje.

Kako konzumirati lotosov čaj?

Uključivanje lotosovog čaja u svoju dnevnu rutinu je odličan način da se dodatno brinete o sebi. Obavezno ga pijte kada ste pod stresom ili ako ste jeli previše.

Postoje 3 vrste lotosovog čaja, onaj koji se pravi od listova lotosa koji se osuši i pravi čaj (u ovom obliku pomaže pri mršavljenju), drugi se pravi od cvetova lotosa, a treća opcija je čaj od semenki lotosa koji je izuzetno gorak.

Bonus video

NOVINARKA ESPRESA IMA NEOBIČAN TRETMAN ZA PODMLAĐIVANJE! Ljigav je, NE GLEDAJTE AKO STE GADLJIVI! Espreso

Izvor: Zadovoljna/ Wanted A.N.