Ukoliko spadate u one koji ne mogu da zamisle dan bez šoljice dobre kafe, a želite da izgubite kilograme, jako je bitno da ne pravite određene greške kada je reč o omiljenom napitku.  

Kafa može biti sjajan "saborac" kod sagorevanja masnih naslaga, ali samo ukoliko je pijete na pravi način. Kao što postoje određeni dodaci koji mogu pomoći kod skidanja kilograma, tako postoje i oni koji celokupni proces otežavaju, a u nastavku otkrivamo koji su najbolji i najgori za vitku liniju.

Najgori sastojci:

Mleko za kafu (što je neretko slatka pavlaka), punomasno mleko i šećer

Znamo, znamo, ovo su verovatno najpopularniji sastojci za kafu. Nažalost, istina je da su među najgorima za vaše zdravlje. Ako želite tanji struk i manje nadimanja, najbolje je da ograničite unos kremastih kafa, kao i dodavanja punomasnog mleka i šećera — kao i slatkih sastojaka poput sirupa koji su najčešće deo moke ili latea. 

Kafe sa dodacima su najgore za vitku liniju.
Pexels/ John Romanov 

Razlog je to što sadrže ozbiljnu količinu kalorija kojih možda niste ni svesni, a koje mogu biti vaš "kamen spoticanja" kada želite da izgubite kilograme.

Pročitajte još: DODAJTE JEDAN SASTOJAK U KAFU I GLEDAJTE KAKO KG ODLAZE: TikTok trik kojim ćete telo očas posla dovesti do perfekcije

Najzdraviji sastojci:

Cimet i kurkuma, biljna mleka

Izbacivanje štetnih, slatkih sastojaka ne znači da morate u potpunosti da odustanete od kafe ako želite da smršate. U stvari, pijenje kafe ima mnogo zdravstvenih koristi; čak bi vam moglo pomoći da izgubite kilograme.

Ako ne želite da pijete običnu crnu, odnosno "tursku" kafu, kako je mnogi zovu, imate još opcija. Odabir niskokalorijskog biljnog mleka je jedan zdraviji izbor od krema i punomasnog mleka. Takođe može pomoći da koristite i zdrave začine poput cimeta i kurkume.

U kafu dodajte biljna mleka.
instagram/emilyshak 

Cimet je odličan za dodavanje u kafu jer može dugoročno pomoći u ubrzavanju metabolizma, kao i prilikom kontrole šećera u krvi. Osim toga, ima prijatan ukus i "sladi" kafu.

Kurkuma, s druge strane, obiluje zdravim antioksidansima koji mogu pomoći u borbi protiv upalnih procesa u telu. Ujedno pomaže u sagorevanju masti. 

Moćni sastojak za mršavljenje

Poslednjih meseci jedan trik preplavio je društvene mreže, upravo jer obežava brz gubitak kilograma. Potrebno je da u nes ili crnu kafu u koju ne dodajete mleko, iscedite limun (1 supena kašika) i to ujutru popijete. Naravno, podrazumeva se da se šećer ne dodaje.

Čak su ovaj trend prokomentarisali i neki od najpoznatijih doktora i plastičnih hirurga slavnih čije savete prate miloni, a koji su ovom hack-u dali “zeleno svetlo”.

Trend je toliko popularan da je čak dobio i svoj hešteg #lemoncoffe koji broji preko 8 miliona pregleda, a brojni korisnici pokazali su nestvarne rezultate nakon samo mesec dana ispijanja ove kafe.

U kafu se dodaje limun za mršavljenje.
instagram/ annaastrup 

Ipak, pre nego što se upustite u ovu avanturu bitno je da znate da limunska kiselina može biti suviše jaka za vaš želudac, te da ovako nešto ne bi trebalo da pokušavate pre nego što se konsultujete sa lekarom.

Takođe, iako kafa sa limunom obećava zaista impresivne rezultate (čak i do 10 kg za mesec dana), ne očekujte da će se čudo desiti preko noći. Da vam se kilogrami ne bi vratili čak i ako ih izgubite, potrebno je da regulišete ishranu i ne jedete kasno, a preporuka je i svaka vrsta fizičke aktivnosti, makar to bila samo i samo šetnja. Podsećamo da su naučnici utvrdili da je optimum 10.000 koraka dnevno da biste zaista videli rezultate.

Šetnja može pomoći za gubitak kilograma.
Shutterstock 

Sa druge strane, stručnjaci su složni da je kafa sa limunom jedan od trendova koji vam u suštini neće naškoditi jer kombinuje dva sastojka koja se neretko i spominju kao glavni savezici u gubljenju kilograma.

Dakle, kafa sa limunom da - ali uz oprez, i naravno, za najbolje rezultate, kombinujte je sa više kretanja i zdravijom ishranom.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Napitak za mršavljenje u predelu stomaka Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!