Ukoliko ste poslednjih meseci otvorili TikTok velike su šanse da vam je barem jednom iskočio neki od videa sa “čudesnom” kafom za mršavljenje.

Trik je jednostavan - samo u nes ili crnu kafu u koju ne dodajete mleko, treba da iscedite limun (1 subpoena kašika) i to ujutru popijete. Naravno, podrazumeva se da se šećer ne dodaje.

Čak su ovaj trend prokomentarisali i neki od najpoznatijih doktora i plastičnih hirurga slavnih čije savete prate miloni, a koji su ovom hack-u dali “zeleno svetlo”.

Trend je toliko popularan da je čak dobio i svoj hešteg #lemoncoffe koji broji preko 8 miliona pregleda, a brojni korisnici pokazali su nestvarne rezultate nakon samo mesec dana ispijanja ove kafe.

Ipak, pre nego što se upustite u ovu avanturu bitno je da znate da limunska kiselina može biti suviše jaka za vaš želudac, te da ovako nešto ne bi trebalo da pokušavate pre nego što se konsultujete sa lekarom.

Limun je sjajan saveznk u gubljenju kilograma.
Unsplash/arianka ibarra 

Takođe, iako kafa sa limunom obećava zaista impresivne rezultate (čak i do 10 kg za mesec dana), ne očekujte da će se čudo desiti preko noći. Da vam se kilogrami ne bi vratili čak i ako ih izgubite, potrebno je da regulišete ishranu i ne jedete kasno, a preporuka je i svaka vrsta fizičke aktivnosti, makar to bila samo i samo šetnja. Podsećamo da su naučnici utvrdili da je optimum 10.000 koraka dnevno da biste zaista videli rezultate.

Ukoliko dodajete limun u kafu navodno možete izgubiti i do 10 kg za mesec dana.
Shutterstock 

Sa druge strane, stručnjaci su složni da je kafa sa limunom jedan od trendova koji vam u suštini neće naškoditi jer kombinuje dva sastojka koja se neretko i spominju kao glavni savezici u gubljenju kilograma.

Dakle, kafa sa limunom da - ali uz oprez, i naravno, za najbolje rezultate, kombinujte je sa više kretanja i zdravijom ishranom.

dovedite svoje telo do perfekcije
Shutterstock