Kada je reč o izboru boja za vaš dom, jasno je da 2024. donosi tonove koji beže od "ušuškanih" neutralnih. U fokus se vraćaju nijanse zelene i pink, crvene ali i drugi tonovi, no, istina je da ovakvi hrabri predlozi nisu uvek prvi izbor većine, najčešće jer nisu sigurni kako da ih kombinuju na pravi način. 

Ipak, to zne znači da ne treba da im date šansu. Mi smo izdvojili 5 kombinacija boja za koje dizajneri kažu da će biti glavni trendovi u 2024. a pripremili smo i primere koji vas mogu dodatno inspirisati da preuredite vaš dom i učinite ga luksuznijim.

1. Pastelne "candy" nijanse i zemljani tonovi

Nemojte se plašiti da koristite pastelne "candy" nijanse, odnosno boje slatkiša u svom prostoru. Pink, mint zelena... samo su neki izbori koji će prostorijama dati luksuzniju notu, naročito ako se kombinuju sa zemljanim nijansama.

Pogledajte primere:

2. Žuta i kobalt plava

Kombinacija boja koja se nalazi na drugom kraju spektra "živahnosti" je topla žuta i kobalt plava. Ruku na srce, nije za one koji ne vole jarke nijanse, ali ne možete, a da ne priznate da je ova kombinacija boja više nego upečatljiva, gotovo kao da ste tonove Mediterana pustili u svoj dom. 

Naravno, to ne znači da cela soba mora da bude u ovim tonovima. Dovoljno je da ubacite i detalje u ovim nijansama pa da vaš dom instant "sine". 

Pogledajte primere:

3. Crno i belo

Usudite se da svoj dom "začinite" i tamnim tonovima. "Razbijte" preterano jednolične prostorije tamnim detaljima, nevezano da li su to draperije, jastuci, sto ili fotelja, pa čak i deo zida.

Pogledajte primere:

4. Neutralne u dva tona

Neutralne nijanse nigde ne idu ni u 2024, no, za razliku od 2023. gde su na ceni bili oštri kontrasti, sada je akcenat na istoj boji ali u dva tona.

To mogu biti zemljani tonovi, nijanse sive, neutralne zelene... samo je na vama koja boja vam najviše prija. Iskoristite tamniju i svetliju nijansu iste boje za dom koji izgleda skupo i prefinjeno.

Pročitajte još: 5 VODEĆIH TRENDOVA BOJA U ENTERIJERU U 2024: Daju živost prostoru tako da izgleda luksuzno i moćno

Pogledajte primere:

5. Burgundy i "rumenilo" pink boja

Nijanse vina daće prostoru bogatu dubinu koja se onda može savršeno izbalansirati sa svetlijom, pastelnijom nijansom kako bi vaš dom izgledao šik. Bordo tonovi savršeno se kombinuju sa neutralnim, zemljanim ili pink, pa čak i smaragdnim, a efekat je kao iz časopisa o uređenju.

Pogledajte primere:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kuhinja Žizel Bundšen instagram/gisele

Izvor: Wanted J. S.