Svetlo roze, plavi i tamno smeđi tonovi će zauzeti centralno mesto, a iako će neutralne boje i dalje biti prisutne, u narednom periodu ćemo ih videti u nešto smelijim kombinacijama.

Izbor boja prilikom uređenja enterijera je izuzetno važan jer ne utiče samo na atmosferu, već služi i kao platno za lični izraz. Bilo da se radi o odabiru savršene nijanse za zidove ili odabiru odeće, sve se svodi na individualne preferencije. Za one koji su spremni da svoje okruženje oplemene šarenim tonovima, predstavljamo 5 vodećih trendova boja predviđenih za 2024. godinu.

Vodeni tonovi plave boje

Plava je večiti favorit, a u poslednje vreme posebno su popularni prozračni i vodenasti tonovi plave. Ovaj preokret inspirisao jeSherwin-Williams da proglasi "Upward", svetlo teksas plavu sa sivim nijansama, njihovom zvaničnom bojom godine, kao i Valspar, koja je "Renew Blue" proglasila svojom bojom godine. 

Blaže nijanse ljubičaste

Ljubičaste nijanse mogu delovati pomalo zastrašujuće, ali stručnjaci ističu da je ova boja izuzetno prilagodljiva. U 2024. godini, nežnije i blaže nijanse ljubičaste doživeće porast popularnosti, a razlog tome je što se odlično slažu sa roze, plavim i zelenim nijansama, dajući dubinu i živost prostoru.

Pročitaj i: KUHINJA ŽIZEL BUNDŠEN KOMBINUJE NESPOJIVE TRENDOVE: Svestrani materijali pružili moderan i tradicionalan dizajn

Kombinacija žutih i narandžastih tonova

Spoj žute i narandžaste boje u enterijerima donosi energičnu i veselu atmosferu. Dodavanje detalja poput jastuka, umetničkih dela ili ukrasnih predmeta u ovim tonovima poboljšava prostor i stvara atraktivan vizuelni utisak, a upotreba žute i narandžaste u kombinaciji sa prirodnim materijalima poput drveta i biljaka može dodatno naglasiti osećaj topline i povezanosti sa prirodom.

Zemljani tonovi

Prijatne i prigušene nijanse zelene će i dalje biti u fokusu 2024. Ove boje inspirisane prirodom izazivaju umirujući kvalitet, što je navelo britanski brend Graham & Brown da proglasi srednju zelenu, "Viridis", svojom bojom godine.

Tamno i šik

Bogate, duboke boje daju kontrast svetlim tonovima koji će dominirati 2024. Od čokoladno braon do šumske zelene, ove nijanse dodaju dubinu i sofisticiranost koju mnogi žele da postignu prilikom ukrašavanja prostora.

Bonus video

3 greške u uređenju enterijera tiktok/erinvsdesign

Izvor: Elle.hr/ Wanted A.N.