Sada kada se godina bliži kraju i počnemo da provodimo više vremena unutra, sasvim je prirodno da želimo da se nastanimo u mirnijem prostoru, a to često počinje od naših domova. Uđite: plavi trend dekoracije doma koji će biti ogroman 2024.

Sve u svemu, zvuči kao savršen trend za pokušaj dok se pripremamo za naše godišnje novogodišnje rezolucije.

novogodišnja jelka
Pexels/ Valeria Boltneva 

Zainteresovani ste za ovaj trend? Čitajte dalje o pet načina na koje možete uključiti plavu u svoj dom za umirujući prostor koji daje energiju.

1. Miksujte i kombinujte šare i teksture

Ponavljanje iste boje u celom domu bez ikakvih varijacija će brzo učiniti da se vaš dom dobije usklađen vibe. Tajna unošenja boja bez da postignete monohromatski izgled? Uključite različite teksture i šare u svoj dekor. Umesto da dodajete jednu te istu jastučnicu na svoj kauč, na primer, pomešajte jastučnice sa uzorkom koji je naglašen plavom bojom, a za drugi izaberite čupavi materijal. Ovo će stvoriti karakter i sprečiti da soba izgleda previše jednolično, a da pritom zadrži kohezivan izgled, piše The Every Girl.

dnevna soba
pexels/ max rahubovskiy 

2. Koristite različite nijanse plave

Kombinujte smele nijanse kao što su tamnoplava i svetla, ili ih prigušite nijansama teksasa. Plava dolazi u toliko različitih nijansi da možete lako da kreirate celu paletu koristeći samo ovaj deo kruga boja. Koje god varijacije da vam donesu osećaj spokoja, oslonite se na ove nijanse dok osvežavate svoj dom za 2024. godinu.

Možda će vas zanimati: 4 STYLISH TABUREA KOJA ĆE POBOLJŠATI IZGLED SVAKE DNEVNE SOBE: Transformišite dom uz ovaj povoljan detalj

3. Počnite sa malim promenama

Ako niste spremni da ofarbate sve svoje zidove u plavo, počnite tako što ćete krenuti sa suptilnim promenama. Ne možete pogrešiti sa malim dodacima kao što su sveće, vaze i jastuci da biste brzo i jeftino isprobali novi trend boja. Naročito ako je vaša trenutna dekoracija prilično neutralna, ovi novi komadi će se neprimetno uklopiti.

plave zavese u 2024
pexels/ max rahubovskiy 

4. Zamenite umetnička dela

Jedan od najlakših načina da osvežite dom je da zamenite stare slike na zidovima. Ako niste sigurni odakle da počnete, postoji mnogo postera koje možete sami da preuzmete i odštampate jeftino. Savet: Investirajte u visokokvalitetne okvire koji će učiniti da bilo koja umetnička dela izgledaju dobro.

plava boja u enterijeru u 2024
pexels/ max rahubovskiy 

5. Isprobajte tapete

Ovo može zvučati ekstremno kada je u pitanju isprobavanje novog trenda kućne dekoracije, ali sa toliko mnogo opcija za tapete, lakše je nego ikada da zamenite pozadinu ili je isprobate po prvi put. Tapete su zabavan način da dodate teksturu, boju i šaru na inače prazan prostor. Ako ste podstanar, to je takođe odlična alternativa za farbanje zidova jer ćete ih lako skinuti kada dođe vreme da se iselite.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Ideje za uređenje kupatila TikTok/ whataboutdesign


Izvor: Wanted/ A.N.