Početak zime poklapa se sa pikom praznične sezone, a spremanje vašeg doma za sezonu pred nama je poslednja stvar na koju neko misli tokom haosa oko praznika. Ali dom je tamo gde je srce i velike su šanse da ćete više vremena provoditi kod kuće tokom kraćih dana, dužih noći i povremenih niskih temperatura koje su pred vama. Iz tog razloga, priprema vašeg prostora za zimu je neophodna, i na sreću, postoji nekoliko kućnih projekata kojima se možete pozabaviti u ovo doba godine i koji neće preplaviti vašu listu obaveza.

Nastavite da skrolujete da biste saznali 7 lakih kućnih projekata koje treba da radite svake zime

1. Organizujte svoj ormar i fioke

U hladnim, još uvek mračnim zimskim jutrima, poslednja stvar koju ćete želeti da uradite je da prođete kroz čitav orman kako biste pronašli svoj omiljeni par pantalona ili džempera. Izbegnite nepotreban stres (i nered!) i u potpunosti organizujući svoj ormar i fioke postavljajući svoje zimske komade na niže police. Uverite se da su vam kaputi pravilno okačeni i da su vam kape, šalovi i rukavice lako dostupni. Zatim organizujte svoju zimsku odeću u skladu sa tim i stvorite više prostora tako što ćete odložiti letnje komade koji vam neće biti potrebni tokom zimskih meseci.

3. Unesite u svoj dom zimske mirise

Izlazak iz kuće je poslednja stvar koju neko želi da uradi kada je napolju minus. I dok provođenje tone vremena u zatvorenom prostoru može da vas natera da malo poludite, ispunjenje vašeg doma zimskim mirisima može vam pomoći da prihvatite udobnost sezone. Potražite mirise inspirisane kedrom, toplim začinima i vanilom ili zimskim voćem poput nara i mandarine. Zatim unesite sveće, difuzere mirisa, zidne dodatke ili sapune za ruke kako biste svoj dom pretvorili u zimski pejzaž.

sveća
Pexels/ Karolina Grabowska 

4. Pripremite kuhinju za zimsko kuvanje

Da biste se pripremili za sezonu prijatnog kuvanja, provedite popodne dubinski čisteći frižider i uređaje i organizujući svoje šerpe, tiganje i pribor. Ako ste spremni za to, mogli biste čak i da uradite potpuni „uradi sam“ i promenite ručke na ormarićima i fiokama ili da postavite nove tapete. Renovirana kuhinja će vas inspirisati da provodite više vremena u njoj i pravite više obroka kod kuće, što definitivno nije loše. Osim toga, ništa nije slađe od mirisa sveže kuvanog obroka ili pečenog deserta u hladnoj zimskoj noći.

5. Cozy osvetljenje

Kada provodite više vremena kod kuće, ambijent je sve. Uložite u osvetljenje u svom životnom prostoru tako što ćete zameniti svetle, plave sijalice u korist žutih, toplih tonova. Isto tako, možete da unesete i lampe, pa čak i da instalirate zidne svetiljke kako biste poboljšali svoju igru osvetljenja. Ovo će stvoriti ugodnu atmosferu u vašem domu koja će biti savršena za hladno vreme.

lampa
Shutterstock 

6. Zamenite zavese

Upuštanje u kompletnu renovaciju kuće tokom praznika verovatno neće biti dobro za vaš bankovni račun, ali zamena lakih zavesa u korist težih opcija je odličan način da osvežite svoj dom bez mnogo novca. Termalne, somotne i antilop zavese su obično najpopularnije za zimu jer su odlične u održavanju toplote. Osim toga, one takođe odgovaraju raspoloženju sezone zahvaljujući svojoj teškoj, luksuznoj estetici.

7. Osvežite kupatilo

Uplovljavanje u zimsku atmosferu takođe znači da ćete imati više vremena da se posvetite nekim mestima u kući koja ste zanemarili tokom toplijih meseci. Kupatilo i vešeraj su dva glavna primera. Za kupatilo, zamenite svoje trenutne peškire i prostirku za kupanje debljim, plišanim opcijama u koje ćete se umotati nakon tuširanja ili kupanja i okačite lep bade mantil na zid koji možete da bacite kada se osušite.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako srediti garsonjeru od 24 kvadrata TikTok/miksonhome


Izvor: Wanted/ A.N.